sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Toinenkin sujuva estevalkkupäivä

Sunnuntaina oli Jauhiaisen estevalkkojen toinen päivä. Taas oltiin Nellan kanssa viimeisessä ryhmässä, tänään klo 11. Ratsukoita ryhmäämme tuli 4. Vaikka olin hyvissä ajoin tallilla ja harjasin Nellan tarhassa niin silti olin turhan viime tippaan valmis. Kun mentiin maneesille muutamaa minuuttia vaille tasan niin ovi oli jo auki.

Alkuverkassa Nella tuntui muutaman askeleen tavallista kankeammalta mutta vertyi nopeasti. Eiliseen tapaan pyöriteltiin omia kuvioitamme ravissa ja laukassa. Laukkaa sai jopa vähän säädeltyä. Kovin taipuisaa meno ei ollut.

Verkkaesteenä tultiin ensin ristikkoa ympyrällä. Tämä sujui oikein näppärästi. Kolme hyppyä vasemmassa kierroksessa. Oikeassa kierroksessa tultiin pitkällä lähestymisellä ainakin täyteokseri. Nella ei välittänyt keltaisistakaan kavalettipalikoista. Tultiin myös kaareva linja ristikolta okserille. Kuudella. Ensin vähän hitaasti ja tulikohan jopa ylimääräinen askel? Sitten vähän paremmin sujuen. Noottia tuli vasempaan laitaan valumisesta ja tultiin siksi vielä uudestaan. Nyt päästiin vähän paremmin keskelle.

©Linda Ervasti

Vasemmassa kierroksessa tultiin suoralla linjalla yhden askeleen sarja ja siitä 3 askelta pystylle. Aloituskorkeutemme näytti omaan silmääni isohkolta mutta empimättä yli. Ensimmäinen tultiin vähän liian rauhallisesti, toinen vähän liian haipakkaa. Ope sanoi että hyvin korjattu ja että näiden välistä löytyy sopiva. Jollakin kierroksella jotakin putosi matkan varrelta.

©Linda Ervasti

Taidettiin jossakin välissä tulla vielä eilisen tapaan kahdeksikolla pystyä ja okseria. Okserille tuli yhä ihan superhyppy, pysty oli hankalampi eikä vasen laukka meinannut löytyä tänäänkään. Vähintään takaset jäivät väärään laukkaan.

Loppuun tultiin vielä rata. Tänäänkin oltiin hyppyvuoroissa toisia mutta kaksi viimeistä olivatkin opeja.

©Linda Ervasti

Kahdeksikolla pysty ja okseri, sitten 6 laukan kaareva linja, pysty uudestaan ja suora linja. Nella eteni sulavasti mutta ykkösen jälkeen jäi väärään laukkaan. En pudottanut raville, joten päädyttiin okserille väärässä laukassa. Vähän hirvitti mutta helposti yli. Ristikolle tultiin sen verran isosti että totesin että 6 ei mahdu ja annoin sujua viiteen. Se tuli nätisti. Pysty taisi mennä tavalliseen tapaan ja viimeinen linja olikin vähän iso. Ei tultu taas ihan täsmälliseen ponnistuspaikkaan mutta Nella loikki yli vaikka matkalle tulikin vähän kiemuraa ja kuski unohti hymyillä.

©Linda Ervasti

Ope totesi että hyvin tehty ja että tällaiset noin ysikymppiset tehtävät sujuivat näin sujuvasti vaikka yhteistyömme on vasta aluillaan. Taisipa olla joku ysivitonenkin välissä. Olin oikein mielissäni ja Nellakin näytti olevan innoissaan menossa. Oli kivaa!

Muiden hypättyä hölkättiin vielä loppuun. Nella yritti alkuun kiihdytellä mutta löytyi rennompikin vaihde. Loppukäynnit käytiin vielä maaston kautta.

©Linda Ervasti

Tänäänkin psylliumit upposivat huonosti eikä Nella suostunut juomaan treenin jälkeen juuri yhtään. Aiemmin on kuulemma aina juonut kaiken. Keli oli parantunut aurinkoiseksi, joten humma nakuna takaisin pihalle.

Ongelmia:
valuttiin esteillä ja linjoilla vasemmalle
pari pudotusta
vasen laukka esteiden jälkeen
joi huonosti

Parannusta:
ei tuijotteluja
ei empimisiä
laukka säätyi
ihanan helposti kaikesta yli
oli kivaa!

Mariella videoi ja Eerika kuvasi myös. Näitä tulossa myöhemmin tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora