keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Siirtymiä ja minimaastolenkki

 Keskiviikon ohjelmassa Nellan kanssa oli itsenäistä perusratsastusta. Koska olin hommannut Teams-iltaohjelmaa niin tallireissu piti hoitaa jo iltapäivästä. Taas lähtö venähti ja ratsastusaikani hupeni. Keli oli aurinkoinen mutta tuulinen. Vain pari astetta plussalla.

Eilen kiristetty etuhokki pyöri tyhjää. Pysyi näemmä silti paikoillaan. Jalat olivat keskenään yhtä lämpimät, tosin oikea etunen ehkä aavistuksen vasenta turpeampi. Samoin leuan takaa pullotti kummasti. En tiedä enkö ole vain ennen huomannut. Mittasin varmuudeksi lämmön: 37,4°C. Sain vihdoin myös Nellan passin. Siitä huomasin että otsalla on muutama valkoinen karva. En ollut ennen huomannutkaan. Mutta niinhän sukupostissakin tosiaan lukee!

Maneesissa oltiin vasta puolen aikoihin. Ensin taas kierros ympäri taluttaen ja siivous samalla. Nyt muistin venytellä ennen selkäännousua! Ratsailla otin ohjat melko nopeasti tuntumalle ja käynnissä meno oli aika tasaista ja rauhallista alusta asti. Helpompi suunta vaihteli ja tein jokusen ympyrän molempiin suuntiin. Ravissa vasen oli alkuun tasaisempi. Vaikka hetken päästä vasemman ohjan päässä tuntui olevan betonia ja oikea meinasi olla tyhjänä. Muistin käyttää jalkojani ja skarppasin etten jää vetämään vasemmasta. Välillä Nella ei meinannut taipua millään vasemmalle mutta jos ravissa meni hankalaksi niin vaihdoin kuviota tai käytin käynnissä.

Meno oli tänään taas entistä tasaisempaa. Sekä käynnissä että ravissa oli tasaisia pätkiä ja tempoa pääsi säätelemään. Tein ympyrällä temponmuutoksia ja vähän siirtymisiä askellajien välillä. Nella ei kiihtynyt, tai jos meinasi innostua niin sain malttamaan. Rauhallinen ravi löytyi yllättäen paremmin kun oli ensin pyytänyt eteen.

Laukkaa ei tehty kovin pitkiä pätkiä vaan open maininnan mukaan keskityttiin enemmän nostoihin. Aloitin oikeasta ja se oli ihan hyvä. Vasen nousi latteammin ja oli etupainoisempi. Muutamilla käyntiväistöillä ja peruutuksella sain vasemmankin laukan nousemaan paljon ilmavammin ja tasaisemmin. Se oli hieno onnistuminen. Käynnin ja ravinkin välille tuli muutamia ihanan tasaisia siirtymiä.

Laukkojen jälkeen ei jäänyt häsellyskierroksia vaan otin tilanteen haltuun. Kivan tasaista ravia. Nyt jo aika hyvin kahden ohjan tuntumalla. Keskittyminen rakoili kun tuntilaiset tulivat maneesiin. Saatiin silti lopuksi ravattua vielä tasaisesti uraa pitkin.

Kasoja tuli kahdet ja ne luvattiin hoitaa pois. Alku- ja lopputilanne olivat siis samat. Me poistuttiin tuntilaisten jaloista ja lähdettiin minimaastoon.

Loppuverkoiksi tuli kahden kilometrin ja kahdenkymmenen minuutin maastoilu. Nella taisi viettää ensin kotiinpäin mutta sujahdettiinkin polulle. Lunta oli sen verran vähän että testasin ravin. Oikein kivasti ja hallitusti sujui. Ensimmäinen silta vähän epäilytti mutta empimistä kesti alle puoli minuuttia. Sitten töristen yli.

Seuraava polku oli korkeammalla lumella ja käveltiin. Loppuun löytyi kuitenkin paljas maa ja otettiin muutaman laukka-askeleen mittainen laukkapätkä. Oikein hallittua. En tiedä innostuiko Nella laukasta mutta seuraavalle sillalle imi ravissa. Annoin ravata ja käyntiin otti vasta sillalle astuessaan. Minä kun luulin että tämän ylityksen kanssa olisi ollut ongelmia. Olin väärässä. Pientareella otettiin vielä muutama raviaskel ja loppumatka käveltiin takaisin. Annoin Nellan valita reitin ja lopulta vetäisi taas tallin risteyksestä ohi. Halusi seuraavalle oikopolulle tallin taakse mutta en nähnyt järkeväksi lähteä kävelemään oripojan tarhan ohi. U-käännös ja nyt Nella valitsi virallisen reitin takaisin tallille.

Tänäänkin laitoin Nellan mehuhetken jälkeen takaisin tarhaan. Tosin nyt kaveri oli sisällä, joten vein tyhjään tarhaan muiden kavereiden joukkoon.

Ongelmia:
olin taas omaan tapaani myöhässä
vasen ohja oli jähmeä

Parannusta:
muistin venytellä
entistä tasaisempaa ja rauhallisempaa
ihanan tolkusti maastossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora