lauantai 3. huhtikuuta 2021

Herätellen pikkurataa

 Lauantai alkoi taas Äimiskän tunnilla. Tosin tänään tuntia myöhemmin. Puomien sijaan olikin esteitä. Ratsukoita silti vain 6. Keli oli nollissa ja sain taas yllätysratsun: Wanni. Kolmas kerta sillä.

Wanni löytyi tarhasta ja antoi nätisti kiinni. Karsinassa laitoin kiinni ja niin tosiaan luki ohjeissa. Söi Eemelin heiniä ja irvisteli kaverille aika pahalla naamalla. Vähän huoletti itseänikin. Parempi oli antaa heinien olla tarjolla.

Wanninkin ohjeissa puhuttiin kylkisuojasta jos haluaa laittaa kannukset. En halunnut enkä löytänyt suojaakaan. Karvapeite näytti ihan siistiltä. Muuten ihanan nopea varustus. Etusuojat, satula ja suitset. Lopulta kävin vielä vaihtamassa esteraippani pidempään koulumalliin.

Esteet olivat maneesissa valmiina, joten kyytiin vain. Wanni oli yhä aika unelias. Reipas käynti puuttui ja pyynnöstä tuli ravia. Ravissa ei löytynyt kunnon kiitoa, laukassa oli parempi lisähönkä. Tosin nopeasti loppuikin vauhti. Ratsun muoto ei ollut kovin mairitteleva vaan kulki aika pitkulana.

Turvajalustimien reunaputkikumit eivät pysyneet paikoillaan. Laitoin ne n. 15 kertaa takaisin paikoilleen ja yritin jopa viritellä letityskuminauhaa avuksi. Irtoilivat silti. Ehkä jalkani heiluivat sen verran jalustimen ulkosyrjille? Ope sanoi että muilla ei ole ollut ongelmia. Aika häiritsevää tämä oli. Onneksi tasapainoni ei ole jalustimista kiinni.

Ensin hypättiin viiden laukan linjaa ravilähestymisellä ja 6 laukalla. Livahti seitsemäs. Raipan avulla päästiin kuuteen. Sitten tultiin laukassa ja luulin että vauhti riittäisi viiteen. Tuli kuudes. Taas piti ottaa raippa apuun jotta venyttiin viiteen. Oikea laukka ei säilynyt vaan vaihteli matkalla. Tästä ei onneksi tullut huutia. Toki aina korjasin lopuksi.

Tultiin myös toisesta suunnasta ja sarja perään. Nyt ruvettiin pääsemään oikeisiin askelmääriin ilman kamalaa usutusta. Sarjalta löytyi jopa pyynnöstä vaihto oikeaan laukkaan.

Sitten hypättiin rata ensin pienempänä ja toiselle kierrokselle meille nostettiin 70 senttiin. Noloa tunnustaa mutten ollut huomannut ratapiirrosta hevoslistan yläpuolelta. Sama putkinäkö pelastaa minut huomaamasta sotkuja kotona. Tunnin jälkeen tarkistin ja ainakin silloin ratapiirros oli tosiaan ovessa.

Herättelin Wannin liikkeelle ja suihkittiin rata. Miinusta putoilevista jalustimista. Plussaa vaihdoista esteillä ja oikeista askelmääristä. Päädyt vähän kanttailtiin. Jälkimmäisellä kierroksella putosi ehkä joku. Muuten oli aika samanlaista menoa molemmilla radoilla. Menihän se mutta aika työlästä oli kaikesta huolimatta. Selässä tuli kuuma. Siihen nähden jännä että sykemittari sanoi tunnin huippusykkeeksi vain 146.

Wanni jatkoi hommia seuraavalle tunnille. Minä houkuttelin ihmisiä tuomani tippumiskakun pariin.

Ongelmia:
alkutunnista ylimääräisiä askeleita väleihin
ei menty kovin kauniissa muodossa
humma oli heräteltävää mallia
vääriä laukkoja
turvajalustimet eivät pysyneet kiinni (eivätkä siksi jaloissa)

Parannusta:
vaihdot tulivat esteillä näppärästi kun muistin pyytää
70 cm rata helposti
heräsi paremmin liikkeelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora