maanantai 19. huhtikuuta 2021

Kentän korkkaus ja irtokenkä

Maanantaina Nellan ohjelmassa oli kevyt liikutus. Aiemmin se on kuulemma tarkoittanut rentoa ravia ja laukkaa eteen alas ilman satulaa. Totesin että pidän satulan, muuten ei ole rentoa eikä rauhallista. Kuolaimet vaihdoin takaisin sylinteriin. Nyt testiin pääsi "uudet" kakkosjalkkarimme, "uudet" 125-jalustinhihnani sekä oma "uusi" Mattes eli lampaankarvapalaromaani satulan alle. Tähän asti oltiin saatu lainata tallikaverilta samanlaista.

Nella oli saanut olla koko päivän nakuna pihalla ja hain sen vasta seiskan alla sisään. Mittari oli kivunnut yli +15 asteen mutta itselleni oli vielä takkikeli. Vähensin taas kerrastoja.

Eiliset psylliumit olivat taas kadonneet yön aikana.

Kenttäkin oli kuivunut ratsastuskuntoon ja siinä oli pidetty jo tuntejakin. Mekin mentiin kentälle. Reunat olivat vähän märät, joten pysyttiin toisessa päädyssä. Enimmillään siinä taisi olla 5 hevosta mutta hyvin mahduttiin. Selkäännousun jälkeen Nella ei meinannut malttaa seistä aloillaan mutta muuten oli ihanan tolkusti. Koulusatulassa 125-hihnat jäivät reikiin 4. Olisi voinut ehkä pidentää vielä yksillä. Taitavat päätyä siis toiseen satulaan. Pelkäsin että kuminauhajalkkarit olisivat olleet muhkuille turvakengilleni liian ahtaat mutta hyvin mahtui.

Käynnissä Nella tuli aika kivaksi, tein vain muutaman ympyrän alle. Ravi oli alkuun nenä pitkällä viipotusta ja piti parannella tilannetta jokusen kerran käynnissä. Ravista ei alkuun tullut kovin ihanaa. Muttei onneksi ollut yhtä pahasti kiinni vasemmassa ohjassa kuin välillä.

Mentiin vähän muiden vanavedessä ensin jokunen suunnanvaihto ravissa ja lopulta laukkaa suuntaan ja toiseen. Vaikka raveista ei tullut vielä tasaista niin laukat olivat kivan rentoja ja suht rauhallisiakin. Asetus löytyi ja oli vähän säätövaraa. Molempiin suuntiin. Yllättävän harmonista jopa.

Laukkojen jälkeen yllättäen ravikin tasoittui ja molempiin suuntiin tuli hyvää pätkää. Jee!

Pidettiin hommat tänään aika kevyinä, joten suunnattiin vain loppukäynneille maastoon. Heti pihasta lähtiessä kaksi mopoa meni ohi, Nella ei välittänyt. Ensimmäiseen risteykseen tulivat päivän ensimmäiset kakat. Totesin että potkin ne paluumatkalla pois.

Metsä oli vielä lumella, joten hokkikengät olivat hyvä juttu. Silloista mentiin tänään melko sukkana empimättä yli. Myöhemmin Nella olisi halunnut u-kääntyä pari kertaa takaisin mutten sallinut. Pysyi käynnissä mutta välillä askelsi aika reippaasti.

Paluumatkan polulla kuului kling ja kun käännyin katsomaan taakse niin kenkä sojotti polulla. Pahus! Ei muuta kuin takaisin noukkimaan se matkaan. Nella hyöri polulla ja pientareet upottivat reilusti. Oikea takakenkä, onneksi suora. Kaikki naulat tallessa.

Talutin siis takaisin tallille ja paluumatkalla käytiin potkimassa kasat syrjään. Tiellä meidät ohitti vielä muutama mopo aika vauhdilla. Nella ei välittänyt, joten en jaksanut viittilöidä vaikka olisi varmaan kannattanut.

En saanut kengittäjää kiinni eikä Nella imaissut aiempaa paksumpaa iltamehuaan tänäänkään loppuun asti. Nyt oli sentään hyvä yritys.

Ongelmia:
satulavyön kiristys oli tänään hankalahkoa
alkuun juoksi ravissa alta
kenkä putosi maastossa
kenkää hakiessa hyöri

Parannusta:
kenttä oli ratsastuskelpoinen
oli kentällä ihanan tolkusti
ei ollut vasemmassa ohjassa kovin pahasti kiinni
ei välittänyt lujaa ohittaneista mopoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora