perjantai 2. huhtikuuta 2021

Neljännellä kerralla vihdoin vähän nappuloita

 Perjantaina kävin rataharkkojen jälkeen kotona syömässä ja olin sen jälkeen ihan veto pois. Päädyin siksi menemään Nellan luo autolla. Tunteja ei illasta ollut vaan 16 jälkeen maneesi vapaana. En ihan neljäksi saanut aikaiseksi vaan omaan tapaani aikatauluni venähti.

Tallilla meni aikaa vielä varustesäätöön. Sain karvaromaanin onneksi lainakäyttöön ja sulloin sinne palat sisään. Vaihdoin kuolaimetkin sensitive bitistä rolleriin.

Tänään saatiin olla maneesissa keskenämme. Lähdin työstämään saamieni vinkkien perusteella eli ei saa päästää yhtään vyörymään. Ensimmäiset 22 minuuttia menikin siihen että otin käynnistä seis aina kun lähti kiihtymään. Eli melko jatkuvasti. Käyntiä, seis, käyntiä, seis. Myötäsin pysähdyksiin kunnolla ja välillä Nella kiskoi perään loputkin ohjat käsistä ja kuskin kaulalle.

Skarppasin etten vetäisi ohjista ja keksin että johtamalla saan Nellan myötäämään. Tosin painui aika matalaksi ja yleensä raskaaksi kädelle.

Ravissa ei päästy kovin pitkälle. Siinäkin otin käyntiin tai pysäytin jos lähti liikaa kiihtymään. Eli lähes jatkuvasti. Tuli onneksi parempiakin pätkiä. Välikäyntien jälkeen tosin aloitettiin taas alusta. Tehtiin muutamat väistötkin käynnissä ja ravissa. Paremmin kuin odotin.

Halusin ottaa laukkaakin mutta pidettiin laukat tänään aika minimissä. Noin ympyrällinen suuntaansa. Aika reippaastihan ne menivät mutta pudotti kuitenkin nätisti pyynnöstä raviin.

Ennen loppuverkkojamme pihalle tuli kaveri. Nellan keskittyminen rakoili pahasti ja kertaalleen vähän spurttasikin omiaan. Saatiin kuitenkin loppuverkkailut tehtyä. Kun rupesin keräilemään kasoja niin piha oli tyhjennyt. Siivoamista oli taas useamman läjän verran.


Treenin jälkeen pihalla.
©minä

Kello oli sen verran paljon etten vienyt Nellaa enää ulos. Tämän päivän treenistä ei tullut edes hiki. Sai mash-mehunsa ja sitten korjasin vielä loimen etusoljen.

Ongelmia:
yhä liikaa vauhtia
kiskoi kuskia etukenoon
vähän hätääntyi kaverin äänistä pihalla

Parannusta:
meillä on ratsastuskelpoinen satula
hummalle ei tullut hiki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora