perjantai 9. huhtikuuta 2021

Räntää paossa hallissa ja pikainen valokuvaus

 Perjantaina suunnitelmissa oli ottaa Nellasta avustettuna epäviralliset rakennekuvat. Jotta on myöhemmin helpompi tarkastella mihin suuntaan ollaan menty. Onko kasvanut lihaksia vai mahaa tms. Keli ei kuitenkaan suosinut vaan tuiskutti räntää. Hyvin epäsuotuisa kuvauskeli.

Suunta oli siis ratsastusvarusteissa maneesiin. Edelliset juuri lopettelivat eikä päästy alkukäyntejä pidemmälle kun jäätiin keskenämme. Nella hetken huuteli perään mutta rauhoittui onneksi suht pian.

Käynnissä meno oli onneksi jo suht tasaista. Ravissa aloitettiin taas jolkottamalla pää pystyssä. Enkä näemmä saanut menoa ravissa juuri paranemaan. Onneksi käynnissä käyttäminen auttoi.

Ei tänäänkään tehty mitään ihmeellistä, ympyröitä, vähän siirtymisiä ja kolmikaarisia. Kotiläksyistä mietin tasaista muotoa myös suorille urille. Lopputunnista tämä sujui jo paremmin.

Laukkoja mentiin aika maltillisesti vähän ympyröillä ja muutama kierros uraa pitkin. Siinäkin pyysin tasapainoista ja rentoa menoa. Ihan ok-pätkiä tulikin.

Ravissa Nella painui yhä välillä turhan matalaksi ja muoto oli epätasainen. Ei kuitenkaan nyhtänyt ohjia käsistäni. Välillä myös kiirehti eikä malttanut kuunnella pidätteitä. En ihan keksinyt että mistä kiireisemmät pätkät tulivat. Itse olisin voinut tänään muistaa tauottaa tekemistä vielä paremmin. Välillä lepopätkän olisi voinut ottaa aiemminkin.

Käynti oli tänään jo pääosin aika tasaista ja maltillista. Ravi tasoittui kovasti loppua kohti. Hetkittäin Nella tuli kivan kevyelle tuntumalle ja loppua kohti keveni vasemmastakin ohjasta paremmin kahden ohjan tuntumalle. Molemmissa laukoissa löytyi rentoja pätkiä. Vasemmassa oli enemmän vauhtia ja tasapainottomuutta mutta sekin tasoittui.

Itseni yritin pitää pystyssä ja ryhdikkäänä sekä ohjat tarpeeksi lyhyinä. Huomasin yhä tekeväni liikaa käsillä ja liian vähän jaloilla. Mutta huomaaminen on jo hyvä.

Nellalle ei tullut tästä juurikaan hiki. Hieman kostui korvien tyvestä. Kasoja tunnin maneesissa oloon ehti tulla taas viidet. Selvisi myös että kyljen karvattomat kohdat ovat hiutuneet satulahuovasta.


Pikatreeni maasta käsin ratsastuksen jälkeen.
Tässä yritän saada hummaa poseryhtiin.

Keli parani ratsastuksen aikana ja lopuksi vielä pikakiillotin Nellan ja otettiin muutama valokuva iltavalossa. Humma oli ihanan kärsivällinen. Esittäjä (minä) täysi amatööri. Kuvausvälineenä puhelin. Ei kannata katsoa liian kriittisesti.


Haastavaa saada mustasta hevosesta hyviä kuvia.
Tämän parempaa taustaa ei pihalta löytynyt.
Harjapuoli.

Harjaton puoli ja jalat vähän paremmin.

Ongelmia:
vähän huuteli kavereiden perään
5 kakkakasaa
yhä hetkittäin epätasaista ja kiireistä
ratsastus oli yhä pääosin sellaista ettei kriittinen kuski halunnut siitä todisteita

Parannusta:
käynnistä tuli aika hyvä
laukassa kivoja pätkiä
ravi parani ja tasoittui kovasti loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora