keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Ensimmäinen estevalmennus suoralla linjalla

 Keskiviikkona oli ensimmäinen kunnon estepäivä Nellan kanssa. Luvassa kaksari ponin kanssa. Nella oli taas alusta asti yllättävän rauhallinen. Vaihdoin kuolaimen varmuuden vuoksi kimblewickiin, jonka kanssa on aiemminkin hypätty. Se oli koeratsastuksessakin.

Alkuverkassa ei taidettu laukata, en muista enää. Hommat aloitettiin kuitenkin ravipuomeilta suoralla linjalla. Muutama puomi, vähän väliä ja taas jokunen puomi. Ensimmäisellä kerralla Nella katsoi puomeja ja tuli tahtirikko. Sen jälkeen suoritettiin aika tasaisesti. Muista puolipidätteet, kohota vähän edestä, tms. Sitten ruvettiin tekemään väliin volttia, en muista tehtiinkö jo ravissa.

Laukassa piti laskea askeleita, olikohan ensin lähestymiset puomeille. Puomi, ympyrä väliin ja toinen puomi. Alkuun oli pientä söhellystä ja kertaalleen tuli 2,5. Pääosin laskin oikein mutta nyin taas ylimääräistä askelta ennen puomia. Piti sujua vähän paremmin. Päätyihin tehtiin myös ympyrät. Nella oli yhä kivan rauhallinen eikä kiihdytellyt eikä kaahotellut. Sangen tasapainoista.

Laukassa tultiin linjaa sitten suoraan. Puomi, 4 askelta ja este. Ensin vasen kierros. Edelleen kivan tasaista menoa. Alkuun meinasi tulla vähän kiire kohti estettä (väli taisi olla vain n. 13 metriä) mutta osasin pidättää. Ope kehui että tein pidätteet hyvin laukan tahdissa ja istuntani toimi myös hyvin. Mutta kädet nousivat pidätteiden myötä turhan ylös. Sain korjattua eikä lopputunnista enää kuulemma noussut. Helpotti myös kun sain pidettyä laukan koko matkan tasaisena. Ei edes lähtenyt kiihtymään.

Alkuun myös vähän sukeltelin liikaa hyppyihin mutta sain ylävartalonikin rauhoitettua. Itseäni häiritsi hitusen hevosen kippaaminen esteellä vasempaan laitaan. Sitä en saanut korjattua. Ope sanoi ettei kaikkea heti kerralla. Nella sai kehuja erittäin taloudellisesta hyppytyylistään.

Vaikka oikean laukan pitäisi olla helpompi niin jälkimmäinen suunta oli itselleni jotenkin henkisesti vaikeampi. Nyt tultiin puomilta okserille. Tai siis ensin puomilta ristikolle. Nyt tultiin paljon enemmän juureen kuin toisesta suunnasta. Ensimmäisellekin puomille oli jotenkin vaikeampi osua yhtä hyvin. Kun okseri nousi okseriksi niin maltoin itseni enkä lähtenyt kiihdyttelemään. Nella hyppäsi yhä vähän vasemmalle mutta nyt en ehtinyt niin huomata.

Ope nosti molemmat esteet ylös ja ensin vähän lyhensi väliä. Nyt tultiin väli kolmella. Kun molemmat ratsut sujuivat niin hyvin niin väli piteni takaisin. En oikeastaan edes huomannut eroa. Nella suoritti hyvin ja tasaisesti. Esteetkin olivat lopuksi jo ihan hypättävän kokoisia. Eivät silti pelottavan isoja. Tarkoitus oli katsella tarkemmin kunhan ollaan lopetettu, mutta unohdin. Kai olivat jotakin kasikymppiä jos ei vähän ylikin?

Ope kommentoi että näin lyhyt väli sujuu helposti mutta pidemmillä on varmasti riski että Nella painuu etupainoiseksi. Itse pohdin taas että on vaikeuksia hahmottaa koska laukka on sopiva tehtävälle.

Olin todella tyytyväinen tuntiimme! Tässä oli paljonkin järkeä ja päästiin jo hienosäätöön. Ihanan rauhallista, suoraviivaista ja tasaista!

Loppuravit meinasivat jäädä taas lyhyiksi kun tuntilaiset tulivat paikalle. Ehdittiin kuitenkin hölkkäillä vähän ja Nella oli muistaakseni yhä kivan rauhallinen, rento ja tasainen. Tänäänkin ratsastuksen aikana tuli useammat kakat. Laskin neljät mutten ole ihan varma olivatko kaikki meidän. Loppukäynnit käytiin tekemässä ulkona. Poni ei meinannut pysyä vauhdissa ja välillä odoteltiin. Molemmat olivat ihanan tolkusti!


Poset tien päästä.
©Esther

Kyllä tästä vielä hyvä tulee!

Ongelmia:
pari askel- tai laskuvirhettä puomeille
alkuun nostin käsiäni pidättäessä
alkuun sukelsin liikaa hyppyihin mukaan
valui hypyissä vasemmalle

Parannusta:
ihanan tasaista ja rauhallista, innostui sopivasti
sain korjattua virheeni
ei kieltoja tai pudotuksia
hyppäsi varmasti, taloudellisesti ja empimättä

Muutamia hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora