torstai 15. huhtikuuta 2021

Verkkamaasto ja hetki maneesissa

 Torstaina maneesiin pääsi jo tuntia aiemmin koska viimeistä ratsastuskoulun tuntia ei ollut. Yritin mennä ajoissa tallille mutta yritykseksi se jäi. Olin tallilla vasta seiskan aikoihin ja Nella oli jo sisällä. Harjaamiseenkin meni tavallista enemmän aikaa, sillä rapsuttelin Nellaa sen näyttämistä paikoista. Karvanlähtö taitaa kutittaa.

Suunnitelma oli käydä alkuverkat maastossa ja niin myös tehtiin. Virittelin heijastinkorvahupun sekä GoPron. Nyt pitkästä aikaa kypärään. Omat alkuvenyttelyt unohtuivat taas. Koulusatula.

Keli oli kaunis ja aurinkoinen. Hieman plussalla eikä juuri tuullut. Käveltiin tien päähän ja lenkki lumipolkuja pitkin ympäri. Lumi oli vähentynyt ja nyt polulla uskalsi ihan hyvin mennä lujempaakin. Muitakin liikkujia oli ja nämä ohitettiin käynnissä.


Kuvakaappaus videolta.

Nella rupesi itse ehdottelemaan ravia ja ihan innokasta vauhtia painelikin. Laukkakin sujui oikein hallitusti. Vastaan tuli yksi maastopyöräilijä ja vedettiin kaikki kolme aika pikaisesti seis kun huomasimme toisemme. En juuri ehtinyt Nellaa hidastaa kun se jarrutti jo itsekin. Ihanan tasapainoinen pysähdys koko ratsukolta! Ei Nella pyörää alkuihmetystä enempää katsellut. Otettiin vielä toinen laukkapätkä ja humma tuntui siltä että tahtoisi mennä paljon lujempaakin. Ihanan tasaista menoa ilman tuijotteluja tai muitakaan pomppuja. Sekä hidasti hienosti äänellä.

Polun loppuun pieni ravipätkä ja tiet sitten käynnillä. Nella olisi halunnut ravailla vielä lisää mutta halusin itse hepan kierrokset alas.

Matkalla tuli yksi kakkakasa ja lähes huonoimpaan mahdolliseen kohtaan keskelle tietä. Potkin sen sivuun ja Nella hyöri ympärillä. Hankikantoiselta penkalta oli ihanan helppo loikata takaisin kyytiin.

Tallilla käytiin vielä pyörähtämässä maneesissa. Eilisten minilaukkojen ja humman menohalujen takia laukkailtiin nyt molempiin suuntiin jokunen kierros ympäri. Alkuun tehtiin vähän taivutteluja käynnissä ja ravissa. Ravi oli innokasta mutta ihanan hyvin hidasti äänellä ja istunnalla. Toki seuraavassa hetkessä lähti taas kiihtymään. Skarppasin itse etten jää vetämään. Pieni miinus siitä että hidasti laukan käyntiin tarpeilleen.

Kun sain hepan suunnilleen rauhalliseksi ja tasaiseksi niin se riitti. Tähän meni noin vartti.

Tallissa mehuun sekoitettu psyllium taisi haitata juomakokemusta ja taas meni nirsoiluksi. Ehkä keltanokkakokilta jäi kunnollinen sekoitus puuttumaan. Tai juoma oli sittenkin liian viileää? Oli se onneksi yön aikana kadonnut.

Ongelmia:
hidasti maneesissa tarpeilleen
ei juonut heti

Parannusta:
ihanan tolkku maastossa
hidasti hienosti äänellä ja istunnalla

GoPro-kooste reissusta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora