tiistai 13. huhtikuuta 2021

Yhden puomin harjoituksia itsenäisesti

 Maanantaina Nellalla oli taas kävelypäivä ilman satulaa ja nyt myös ilman kuolaimia. Olin osan aikaa selässä. Hyvin toimi ohjaus ja jarrut. Maanantaina ensimmäistä kertaa "mehu" ei maistunut tallissa.

Tiistaina oli itsenäisen treenin aika. Päätin tehdä kotiläksyt eli puomin ylitystä. Maneesiin tuli hankalasti iltapäivävarauksia, joten piti mennä vielä tuntia aikaisemmin. Illaksi kun oli muuta ohjelmaa.

Ennen ratsastusta oej oli hieman muita lämpimämpi. Ehkä rahtusen verran turpeampikin. Ei aristanut enkä löytänyt muuta vikaa, joten seurataan. Yksi hokki oli löysä ja kiristämisestä meni vain huonommaksi. Kierrevikaa tässä on ollut jo useamman viikon. En jaksanut vaihtaa satulaa, joten koulupenkillä. Kuolaimet vaihdoin nyt oliivikolmipalaan. Kokeillaan valikoimaa läpi. En huomannut oikeastaan eroa.

Oma aikatauluni oli taas jälkijättöinen ja ratsastusaikaa jäi alle tunti. Laitoin pitkän sivun sisäpuolelle yhden puomin ja lähdettiin ylittämään sitä. Ensin käynnissä, sitten melko normaalisti ravaillen. Nyt en himmaillut ensin käyntiä vaan lähdettiin ratsastamaan ravikuvioita puomin yli. Tultiin joka tavalla, joka tuli mieleen. Suoraan, vinosti lävistäjällä kaikista suunnista, kolmikaarisella, loivalla kiemuralla, ympyrällä, uralta puomille väistäen ja täyskaarrolla. Nella ei puomia ihmetellyt vaan meni yli. Myös hyvin vinosti.

Tänään ratsastin ravia jo vähän eteenkin. Kun pidin jalat kiinni niin eteenratsastusten jälkeen tuli hienosti takaisin.

Hankalimmat reitit jätettiin laukkaosuudesta pois. Suoraan ylitykset sujuivat ihan hyvin. Ei tosin täydellisen tasaista. Yli kuitenkin. Lävistäjillä en saanut laukkaa vaihtumaan. Tuli sitten testattua että pitää vastalaukat oikein hyvin. Loivensin lävistäjiä vähän ja yritin näyttää selkeästi uuden suunnan. Ei silti tullut yhtään vaihtoa. Väärät laukat korjaantuivat muistaakseni pikaisen ravin kautta. Ympyröintiä tehtiin myös jonkin verran.

Oikea laukka oli tasapainoisempi mutta kummatkin olivat ihan ratsastettavia. En tainnut suuremmin säädellä laukkaa, kunhan yritin vähän katsoa paikkoja puomille. Ei tehty erikseen vasenta ja oikeaa laukkaa vaan vaihtelin suuntia lennosta. Tuli siis yksi vähän pidempi laukkapätkä. Nella vähän hengästyi ja sitten käveltiin hetki.

Ehdittiin vielä ravailla loppuun ja loivalla kiemuralla tuli kivaa ja tasaista menoa. Apuvoltit auttoivat.

Aika loppui ja piti poistua irtojuoksutuksen alta. Siivosin puomin ja kasamme (kahdet). Loppukäynnit mentiin teitä pitkin taluttaen. Eilen testasin taluttaen pari pätkää ravia maneesissa, toimi oikein kivasti. Tänään toistettiin sama pientareella ja sekin sujui mallikkaasti. Pitänee keväämmällä ruveta viettämään Nellan vapaapäiviä yhdessä lenkkeillen.

Odotin että Nella olisi lenkiltä imeytynyt takaisin tallille mutta jäi taas viimeiseen risteykseen ihmettelemään. Koska ei ollut kiire niin annoin seistä siinä katselemassa. Taisi siinä useampi minuutti mennä. En tiedä mitä katseli. Tarhoille päin.

Keli oli aurinkoinen ja Nella pääsi hommien jälkeen takaisin tarhaan.

Ongelmia:
laukanvaihdot
jäi taas vähän lyhyeen

Parannusta:
tasaisempaa ja rauhallisempaa
taluttaen toimi oikein kivasti


Turpie tarhasta.

Nella uudessa loimessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora