maanantai 1. helmikuuta 2021

Paikallinen pakkasalue

 Maanantaina menin taas jo ensimmäiselle tunnille eli pienryhmään neljäksi. Aurinko paistoi mennessä ja sen laskuaika oli vasta minuuttia vaille neljä. Kotoa lähtiessä mittari näytti -12°C mutta tallilla -19,5°C. Olin aika kevyillä vaatteilla liikkeellä kun en tajunnut että on oikeasti kylmä!

Senja oli tarhassaan sen näköisenä että on ihan valmis tulemaan sisään.


Vastaanotto.
©minä

Joko pääsee sisään?
©minä

Vaikka annoin kavioiden lämmetä rauhassa niin silti tilsojen irrotuksessa oli aikamoinen homma. Tuli kuuma! Suojat ja satulavyö olivat tavallista likaisemmat ja ne piti harjata ennen käyttöä. Lähtiessä Senja totesi että ohjia ei tänään nosteta pois kaulalta korvien yli. Yritin hetken mutta totesin etten tule onnistumaan. Talutin sitten ohjat kaulalla maneesiin kun en jaksanut ruveta enää aukomaan niitä.

Meitä olikin tänään tunnilla vain 3! Luksusta.

Alkuverkassa pyörittelin molemmat suunnat ja vaihtelin suuntia. Senja oli vähän pörheä muttei yhtään pöllö. Tein laukassa vaihtoja lävistäjillä. Meinasi mennä ennakoinniksi mutta sitten tehtiinkin ympyröitä. Ei ollut kovin ihanaa ja tasaista vaan enemmän venkulointia. Yritin ratsastaa jalasta tuntumalle mutta sain vain kipitykset hillittyä. Laukka oli tasaisin askellajimme. Käynnissä tuli taas jokunen pieni kompastus.

Päivän tehtäväkuvio vaati taas muutaman selityskerran ennen kuin tajusin. Ensin tein väärin mutta kertakorjaus matkan varrella riitti. Lyhyen sivun ympäri normaalit kulmat. Pitkän sivun alusta väistö tötsien väliin sisälle. Aika lyhyt pätkä. Siitä uran sisällä keskikäyntiä seuraaville tötsille (sivun puoleen väliin). Keskelle oli merkattu keskiympyrän neljännekset. Ensimmäinen neljännes koottiin, seuraava taas keskikäyntiä jne. Ympyrän jälkeen taas pitkää sivua suoraan uran sisäpuolella (tötsien välissä) ja ihan loppuun väistö takaisin uralle juuri ennen kulmaa. Toiselle sivulle sama juttu. Ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi myös laukannostoja mukaan. Ensin vasen kierros, lopuksi hetki oikeaakin.

Paksummat hanskat piti vaihtaa pois, sillä käsivarsi meinasi ruveta kramppaamaan puristamisesta. Ohjat eivät pysyneet käsissä toppahanskoilla kuin stoppareiden kohdalta.

Käynti oli alkuun venkoilua mutta onneksi rupesi paranemaan. Yritin muistaa hakea kevyempää tuntumaa. Samoin ravi alkoi aika kaameana mutta onneksi parissa kierroksessa lähti paranemaan. Senja ehdotteli laukkaa ja ohje oli väistättää takaosaa ulos kunnes huomaa että ravi on helpompaa. Tämä auttoi. Väistöt olivat kai suht ok. Liian monesti huomasin että jäin pitämään väistöihin edestä.

Kokoaminen piti tehdä vatsalihaksilla. Hengityksestäkin ope puhui. Käsillä ei oteta vaan pidetään. Siksi kyynärpäät ovat kiinni kyljissä.

Tänään sai kivasti toistoja ravissa kootun ravin ja harjoitusravin välillä. Sekä lopuksi siirtymiä kootusta ravista koottuun laukkaan, harjoitusravista harjoituslaukkaan ja päinvastoin. Alassiirtymissäkin piti säilyttää energia ja aktiivisuus. Nyt sai kivasti myös open huomiota.

Oikeassa kierrosessa aloitettiin siinäkin venkoilulla. Onneksi paljon lyhyemmillä. Laukka oli etenevämpää ja oli hankala saada nostoja ylös eikä eteen. Toistot onneksi auttoivat.

Loppuraveissa Senja oli kivan kevyt edestä. Eikä lähtenyt kiihdyttelemään tai nykimään ohjia vaikka päästin pidemmälle kaulalle. Loppukäyntejä ei tarjennut juuri selästä tehdä, joten talutin. Tunnin aikana oli lämmin. Nyt ei Senjallekaan tullut hiki. Oli tosin pärskinyt vaahtojäätä ryntäät ja etujalat täyteen.



Tunnin jälkeen Senja oli jaloistaan valkoisissa kuolapärskeissä.
Tämä kuva esittää sitä. Senja ei seissyt aloillaan, tuli iholle ja puhelimesta
loppui akku. Takapiruna taitaa olla Ilo.

Senja sai parin tunnin tauon ja illalla hommat jatkuivat vielä parilla tunnilla. Kotiin lähtiessä auton mittari näytti -22,5°C. Onneksi laitoin varpaanlämmittimet! Mutta reiteni eivät arvostaneet kesähousuja ja jalat olivat kotona punakeltaläikkäiset. Samoin korvat paleltuivat punaisiksi.

Ongelmia:
tilsojen irroitus
kompasteli alkuun käynnissä
liian vähän vaatetta
alku oli aikamoista venkoilua

Parannusta:
nätti keli eikä säkkipimeää
ravi ja laukka paranivat kivoiksi
hyviä siirtymiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora