tiistai 16. helmikuuta 2021

Kaarevia tehtäviä kavaleteilla

 Tiistaina oma tunti oli pitkästä aikaa omalla paikallaan kuten kuuluikin. Pakkasta oli n. -16°C ja tunnille tuli 4 ratsukkoa. Ei tullut yllätysratsua vaan Senja. Aiheena puomi/kavaletti. Senja oli mennyt yhden tunnin alle ja löytyi karsinastaan. Nyt kun kerrankin oli hyvin aikaa niin säädin Laiban martingaalin paremmin Senjalle sopivaksi.

Tehtävät olivat maneesissa valmiina. Eli selkään vaan.

Alkuverkassa yritin ajatella eilistä, kevyempää tuntumaa ja istunnan alle jäävää ratsua. Pah! Senja jolkotti kieli pitkänä alta eikä todellakaan kuunnellut istuntaa. Onneksi oli sentään suht rento eikä tuijotellut.

Kuvio oli vähän samantyyppinen kaari + kello kuin aikaisemminkin. Kaari oli sangen identtinen, kellossa oli nyt vain varttiviivat eli neljännesympyrän välein puomi ja kavalettipalikoille kasattu miniristikko. Väleinä 13 metriä eli 4 askelta.

Aloitettiin taas ravissa kaarevalla uralla. Vähän hienosäätöä. Sitten laukassa puomeina ja nousivatkohan ne kavaleteiksikin. Välillä piti jatkaa suoraa uraa toiseenkin päätyyn. Nämä sujuivat kivasti ilman suurempia ongelmia.

Kellotehtävä mentiin myös aika kellontarkasti. Joka kerta toivotut 4 askelta väleihin. Taidettiin ensin tulla vain puolikas ympyrä ja sitten useampi ympyrällinen putkeen. Kertaalleen ovesta tuli ihminen kesken tehtävämme ja Senja spurttasi karkuun. Pysyttiin silti tehtävällä ja saatiin edelleen 4 askelta joka väliin. Olin itseeni aika tyytyväinen.

Odotellessa treenasin tulevan kouluradan tehtäviä. Raviväistöjä ja käynnistä vastalaukkaa. Ihan ok.

Toiseen suuntaan tehtiin ravipuomeja lukuun ottamatta samat jutut. Yhä tarkkaa ja siistiä työtä. Ympyrällä 4 askelta väleihin ja meni oikein rennosti ja kivasti.

Lopuksi kellotehtävän kavaletit nostettiin meille kavalettikorkeuteen eli yhä aika maltillisen pientä. Kummasti oma pakka meinasi levitä eikä enää ollutkaan yhtään niin tasaista ja helppoa. Meni vähän heijaavaksi eli eteen, kiinni, eteen. Tässä tosiaan yksi huono lähestyminen heijastui heti pitkälle. Meno kuitenkin vähän parani muutamalla ympyrällisellä ja yhä taisi tulla toivotut askelmäärät.

Enempää ei tehty vaan hölkättiin pois.

Ongelmia:
säikkyi parin spurtin verran liikettä ovella
10 cm nousu kavaleteiksi sekoitti yllättävän paljon pasmoja

Parannusta:
todella tasaista menoa minikorkeuksilla
säikyistä huolimatta tuli joka kerta oikeat askelmäärät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora