perjantai 26. helmikuuta 2021

Istunnalla kokoamista

 Perjantainakin oli kaunis aurinkoinen keli. Turkalle ajaessa oli pikkupakkanen ja palatessa yllättäen plussalla. Luvassa istuntaa ja ratsuksi Ponne. Tunnille tuli täydet 7 ratsukkoa.

Ponne olikin valmiiksi sisällä tallissa, mainiota. Oli sangen puhdas ja sukat hohtavan valkoiset. Oli tainnut olla edustushommissa. Harjasin silti pikaisesti läpi, Ponne hyöri. Kavioiden putsaus oli taas hankalaa muovikoukulla. Muita ei löytynyt laatikosta.

Suitset ja satula alatallista. Ohjat olivat irti mutta niiden kiinnitykseen ei kauaa mennyt. Satulavyö tarpeeksi tiukalle ennen selkäännousua ja lainaraippa mukaan. Tunti oli yläkentällä eli uusien ohjeiden mukaan keskioven vierestä kyytiin ja tallin takaa kiertäen ylös.

Meillä oli sijainen, muistaakseni ei ole opettanut minua aiemmin. Samalla selvisi että edellisellä tunnilla oli tullut tilsoja ja yksi pv oli siksi mennyt kaarteessa nurin. Meille siis varovaista menoa luvassa.

Tämä oli ensimmäinen koulutuntini Ponnella enkä ollut kovin innoissani. En oikein osaa mielestäni ratsastaa sillä koulua.

Alkuun saatiin hölkötellä hetki ravissa. Ponne puksutteli he C -muodossaan ja yritin olla tasainen pyynnöissäni ja stressaamatta liikaa. Kaikkien muiden hevoset näyttivät kulkevan oikein kauniisti niska pyöreinä. Tehtiin myös käynnistä istunnalla pysähdyksiä. Sujui vaihtelevasti.

Koko tunti tultiin samaa kuviota. Päädystä keskilinjalle kohti porttia. Matkalle kolme volttia istunnalla kooten, kaikki aina siihen suuntaan josta tultiin. Isompaa ravia suoralle. Päädystä toiseen suuntaan. Ensin hetki käynnissä, sitten piiiiitkään harjoitusravissa. Ope oli ihanan rauhallinen ja kannustava. Henkilökohtaisia ohjeita tuli aika vähän. Minun piti rentouttaa jalkani alas. Ponne kuunteli istuntaa yllättävän hyvin ja malttoi volteilla. Välillä jopa pyöristyi ja myötäsi. Harmi että tämä ei pysynyt suorille. Tarkkana suoristusten kanssa. Muistakaa ulkotuki. Ponne ei juuri taipunut mutta ulkotukeni toimi tänään ihan hyvin. Ainakin silloin kun muistin ajatella asiaa. Perusnäppärää menoa mutta edelleen vähän pitkällä hevosella. Kulmat mentiin vaunumoodissa suorana.

Loppuvaiheessa nostettiin pitkille sivuille laukat. Kerran väärä. Pari sangen kivaa nostoa ja liuta vähän etupainoisia. Alassiirtymät olivat välillä vyöryviä pudotuksia raviin, ei kovin priimaa.

Volttitehtävällä oli monesti aika ahdasta ja sai sihtailla pieniin väleihin. Yllättävän hyvin silti mahduttiin. Jokusen kerran piti ottaa vähän käyntiä. Ravissa edettiin hitaammin kuin moni muu.

Meni vähän yksitoikkoiseksi kun tehtiin vain samaa kierrostolkulla. Lopulta otettiin välikäynnit ja pyörittelin yläkroppaa auki, sillä tunsin kohmettuneeni kouluratsastusasentooni. Ope käski venytellä kotona. (Minähän venyttelenkin.) Loppuun jatkettiin vielä samaa volttailua. En enää jaksanut skarpata kunnolla. Enkä tajunnut että open kommentti meille "hyvä tahti" tarkoitti että pitäisi olla hyvä tahti eikä että sellainen on jo. Vähän rupesi lösähtämään.

Ihan loppuun kevennettiin vielä hetki. Hyvät pätkät olivat edelleen aika lyhyitä. Välillä tuli myös päänravistelua. En tullut kovin onnelliseksi.

Kävelin selästä käsin alakentälle. En tiedä tuliko tilsoja. Ei ainakaan lipsunut yhtään.

Ponne omaan karsinaansa, pikaharjaus, varusteet puhtaina paikoilleen ja iltaruoka. Olin todella nopeasti valmis!

Ongelmia:
hyöri harjatessa
oikea jalkani halusi olla kippurassa
en saanut Ponnea kunnolla taipumaan
oli vähän tylsää
volteilla oli ahdasta

Parannusta:
myötäsi välillä volteilla
muutama hyvä laukannosto
tunnin jälkeen pääsi ihanan nopeasti kotiin

Veera kuvasi muutaman pätkän meistäkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora