lauantai 20. helmikuuta 2021

Vaihdellen vaihtoja

 Lauantaina Äimiskällä oli puomeja ja minulle jaettu taas Senja. Pakkasta reilu kymmenen ja tunnille tuli 6 ratsukkoa. Maneesissa oli esteet valmiina ja niistä ope järkkäili meille puomitehtävät.

Alkuverkassa taivuttelin rennosti. Ei kovin pahaa jäkittelyä. Vähän yritti kiiruhtaa mutta hidastin maltilliseksi. Ovella oli ihmisiä lähes koko tunnin, ei onneksi tuijoteltu juurikaan. Oli vähän hidas jalalle.

Tänään oli luvassa taas loivaa kiemuraa ja vaihtoja. Alkuun tultiin kuviota ravipuomeina. Loiva kiemura ja keskelle voltti. Toiselta sivulta laukkapuomit suoraan. Laukkapuomit sujuivat hyvin kunhan muistin edetä tarpeeksi sujuen. Ravipuomeilla vähän jolkottelin läpi. Ope kaipasi puolipidätteitä ja parempaa taipumista ja muotoa.

Sitten laukassa sama. En muista oliko ensin pelkät puomit, lopuksi kuitenkin nousivat vähän irti päistä. Vaihtoja ei juuri puomeilla tullut. Senjan laukka meni niin poukkoilevaksi etten osannut sanoa koska vaihto lopulta tuli. Yhä himmailin vähän liikaa. Suoran linjan puomeja sai yhä tulla. Välillä vaan siellä useampi kaveri oli kävelemässä reitillä.

Parasta oli kun lopuksi saatiin henkilökohtaisia sakkokierroksia. Ensimmäisten puomien jälkeen käyntiin ja uudestaan. Muistutus jos ei pohkeesta tapahdu mitään. Eikä Senja suuttunut vaikka napautin raipalla lavalle. Ei olleet kaverit haitolla.

Sama juttu myös toisesta suunnasta. Ei juuri ihanasti paremmin. Suora linja hyvin ja valmisteluympyröillä jo kivan suora, lyhyt ja kuuliainen ratsu. Lopuksi tultiin vielä kiemura vuorotellen. Ensin pari kertaa alusta uudestaan. Sitten tuurilla vaihdot suunnilleen siellä missä pitikin. Sattumoisin juuri tämä kierros tuli talteen.

Totesin ettei voi puhua taidosta kun vain joka viides kerta onnistuu. Ope vastasi että siinä sitä kehittyy kun seuraavaksi onnistuu jo joka neljäs ja sitten joka kolmas. Siihenhän tässä on pakko tähdätä.

Loppuverkassa Senja oli taas oikein kiva ratsastaa. Eivätkä varpaani olleet pahasti umpijäässä ilman lämmittimiä. Senjalle sen sijaan oli tullut taas ihan kunnolla hiki ja kaula oli märkä.

Senja jatkoi tavalliseen tapaansa seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
vaihdot
halusin tulla tehtäville liian hitaasti

Parannusta:
suorat linjat sujuivat hyvin
ymmärsin open selitykset tehtävistä heti
osa vaihdoista tuli

Katju videoi viimeisen kierroksemme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora