sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Toppahousukeli estevalkkaan

 Sunnuntaina oli pakkaspäivä. Odotin pahempaa mutta mittari näytti vain n. -15°C. Lisänä tosin vilakka tuuli. Pelkäsin ylipukeutuneeni toppavarustukseen muttei onneksi tullut kuuma. Ratsukseni estevalkkaan oli jaettu Flippe, kiva juttu! Tänään se antoi hyvin kiinni ja paikalla oli apukäsiäkin. Varustaessa tuli silti vähän kiire koska satuin olemaan valmiiksi aikataulustani jäljessä. Kaikki muu onneksi löytyi hyvin mutta tänään oli ohjat hukassa. Onneksi ohjajemma löytyi metrin päästä. Tunnin aluksi meille vielä vaihdatettiin Flipen omat ohjat takaisin. Olivat olleet Sirulla lainassa.

Lyhensin jalustimia 3 reikää ja jäivät silti vähän pitkähköiksi. Ope ihasteli että eivät ole normaaliin tapaan minilyhyet. Kovin hyvin niillä ei päässyt kevyeen istuntaan mutta kevyttä istuntaa ei tarvinnut tänään harrastaa kuin hypyissä. Tunnilla oli 7 ratsukkoa.


©Iitu

Alusta meni hetki ennen kuin muistin että Flippeä piti notkistella oikealle. Meillä jäi tänään vasemman kierroksen ravi kokonaan välistä mutta mitäpä tuosta. Flippe ei ollut yhtä rauhallinen kuin kahdella edellisellä kerralla mutta pahimmasta kipittelystä päästiin. Laukassa tultiin 17,5 metrin puomiväliä ja toivottiin mahdollisimman monta askelta väliin. Ensin oikea kierros. Aloitettiin 6,5 askeleella. Sen jälkeen tuli ravirikkoja ja 6 askelta onnistui lopulta laukassa pysyen. Lopuksi sain Flipen malttamaan ja omat ajatukseni kasaan ja tehtiin nätti 7.

Luulin vasemman kierroksen olevan helpompi mutta 2 ensimmäistä yritystä putosi raville. Hidas laukka tuntui kovin nelitahtiselta. Mutta kolmannella yrityksellä tuli tähänkin suuntaan nätti 7.

Sitten tultiinkin jo neljän kohdan tehtävä. Puomi ja pysty lävistäjällä. Sitten kolme puomia kulmasta, puomi ja okseri toisella lävistäjällä ja lopuksi vielä kolme kavalettia pääty-ympyrällä. Kavaleteille käännettiin lähes radan poikki.


Päivän tehtävät. Kuva kaapattu wa-ryhmästä.


Ensimmäinen kierroksemme oli sangen super. Tehtävien välissä aina vähän malttia ja tehtävät tasaisesti ja hyvin osuen. Viimeiset kavaletit todella helposti. Ainoa miinus taisi olla pystyllä vaihtumatta jäänyt laukka.

Toinen kierros ei ollut yhtä hyvä vaan taidettiin saada pysty ja kavaletit sakkona huonojen paikkojen takia. Nyt ei kääntynyt yhtä hyvin kavaleteille. Tosin taisi löytyä kaikki myötälaukat.

Välissä tultiin kavaletti-pysty-kavaletti radan poikki. Kelvollista. Välissä oli vähän ahdasta eikä tiennyt kuka on menossa kun sinne lähestyttiin kentän kummastakin päädystä samaan aikaan. Mutkailu lähestymisissä väheni ja loppua kohti löytyi aina myötälaukka.


Kuski ei ole ihan mukana.
©Iitu

Puhe oli että tänään tullaan pikkuisia esteitä mutta lopuksi pysty ja okseri taisivat nousta ysikymppiin ja tultiin ne vielä kahdeksikolla. Vaikka yritin herättää ja skarpata niin silti taidettiin tulla vähän löysästi pystylle ja saatiin siihen sakkokierros. Jälkimmäinen pystyhyppy oli kuitenkin hyvä ja okseri meni kerralla ihan nappiin. Eikä näyttänyt edes isolta.


Kuski taas vähän nenällään.
©Iitu

Ope sitten innostui ja kun muut olivat menneet niin nosti okseria vielä minulle ja Flipelle. Helposti yli. Käski tulla uudelleen ja taisi taas nostaa. Luottavaisin mielin yhä ratsastin isohkon näköiselle esteelle. Nyt askel ei osunut ja rymistiin puomit alas. En tainnut ajatella mitään. Uudestaan. Ei vieläkään ihan nappiin mutta paremmin ja puhtaasti yli. Kuulemma 110 cm. Huh! Mutta Flipen kanssa tämä ei hirvittänyt, sillä humma oli niin luottavaisesti menossa. Eikä näemmä haitannut pitkähköt jalkkaritkaan. Saati toppavaatteet.

Aurinko laski tunnin aikana (14.43) mutta vielä loppuverkan aikana oli valoisaa. Flippe yritti ensin vähän kiiruhtaa mutta sain sen malttamaan. Hölkättiin hetki ja sitten siivoilin vielä kikkareita kentältä. Muut poistuivat sisälle ja talutin vielä hetken. Kentälle saapuneet shettikset kauhistuttivat Flippeä ja se olisi halunnut pakoon. Hassu. Ihan varmasti on ennenkin nähnyt poniratsukoita!

Takaisin tarhaan palauttaessa varsat meinasivat kävellä omista langoistaan läpi ja tulla mukaan.

Ongelmia:
tiukat käännökset olisivat voineet olla parempia
pari laukkaa jäi vaihtumatta
ensimmäinen hyppy oli joka kierroksella kuulemma löysä
isolle esteelle paikka ei enää osunut
säikkyi miniponeja

Parannusta:
ei tullut kylmä
ihanan kirkas keli
7 askelta 4 laukan väliin onnistui molempiin suuntiin
Flippe hyppäsi kaiken empimättä
110 cm puhtaastikin yli!
löytyi myötälaukat kun muistin pyytää
humma oli yhä suht rauhallinen
oikein tasaisia ja hyviä pätkiä
ei tullut pimeää

Kiitos Neealle 90-kierroksemme tallentamisesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora