sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Ohiliirailua rataharkoissa

 Sunnuntaina Turkalla ei ollut normaaleja kisatiimin treenejä vaan taas rataharkat. Ratsu ja korkeus piti taas toivoa itse ja nyt laitoin Flippe 90 cm. Näin myös kävi. Flipelle löytyi kaksi muutakin innokasta kuskia ja olin näistä keskimmäinen.

Pakkasta oli kivasti vain viitisen astetta ja vähän ylipukeuduin pihahommia varten. Lopulta pohdin kuitenkin minkä verran vaatetta laitan ratsaille. Päädyin jättämään topat pois ja alkuviileyden jälkeen se oli ihan hyvä ratkaisu.

Oltiin aika hyvään aikaan verkassa yläkentällä. Ohjeena oli ottaa vain muutama hyppy. Alkuun yritin taivutella oikeaan kierrokseen. Verkkasuunta oli vasen. Flippe hösläsi välillä (lähinnä käynnissä) mutta rauhoittui taas jopa vähän hitaaksi.

Hypättiin ristikko kahdesti, pysty kerran pienempänä, kerran ysikympissä ja okseri kerran takapuomi ysikympissä. Ei ihan toivottuun kolmeen verkkahyppyyn jäänyt mutta sangen maltillinen määrä kuitenkin. Paikat osuivat hyvin ja jos meinasi jäädä vähän kauas niin reagoi jalasta hyvin eteen. Korkeus ei tuntunut yhtään pahalta.

Rata oli rakennettu ihan normaaliin tapaan kuten kisoissakin. Arvosteluna 367.1 mutta liputtajia tai ajanottajia ei ollut. Lähtövihellys tuli mutten tervehtinyt. Varmistin vielä että onko laukkamme sopiva, kuulemma oli oikein sopiva.


Ratapiirros kaapattu wa-ryhmästä.
Ykkönen taisi olla hieman toisin.


Ykkönen meni hyvin yli. Vaikka lähestyminen meinasikin mennä vähän pitkäksi kaarteen ennakoinnista huolimatta. Kakkosen ja kolmosen väli oli n. 17,5 metriä. Kakkonen ylittyi hyvin mutta heti seuraavasta askeleesta Flippe lähti liiraamaan ulos. En saanut estettyä enkä ehkä yrittänytkään ihan tosissani. Juostiin siis kolmosesta ohi. Käsky kävi tulla koko linja uudestaan. En tiedä tehneeni mitään kovin erilailla mutta nyt päästiin molemmista empimättä yli. Neljällä askeleella.

Neloselta vitoselle oli kolmen laukan linja ja se sujui hyvin. Mutta kutoselle tuli taas ohijuoksu. Vaikka mielestäni tultiin ihan hyvällä tiellä ja asiallisella laukalla. Yllätyksenä tämäkään ei tullut vaan useampaa askelta ennen lähti liirailemaan omille teilleen. Uudella lähestymisellä yli, tosin vähän töpöaskeleella kolahtaen ja otin siksi väliin viidennen askeleen. Mahtui.

Sarja tultiin ihan hyvin. Ope huusi että jatka toiseen vaiheeseen ja toki halusin hypätä nekin. Kolmen askeleen linjan eka tuli vähän juuresta ja tipautin hypyssä vasemman jalustimeni. Pyysin välissä eteen ja Flippe venyi. Jälkimmäinen sujui näppärästi yli yhdelläkin jalkkarilla. Esteen jälkeen jalustin löytyi lennossa takaisin.

Tein ihan hyvän tien päätyyn mutta okserilta Flippe vietti taas ohi. Jo kolmas kerta! Uusi lähestyminen ja jalat paremmin kiinni auttoi tästäkin yli. Viimeinen linja näppärästi neljään.

Hupsista vaan, ei mennyt ihan toivotusti. Mutta toisaalta tämä oli hyvä tilaisuus harjoitella mokailua. Flippe on kuulemma ratsastettava. Olen tainnut tottua vähän automaattisemmin meneviin.

Flippe hyppäsi jälkeeni vielä metrin puhtaasti. Eli kuskin ongelmia meillä. Harmitti yllättävän vähän.

Rata purettiin isolla talkoojoukolla hetkessä. Ope kommentoi että viikon päästä hyppään kotikisoissa Flipellä ja tämän päivän ongelmista päästään eroon tms. Kyselin myös suokkia kenttäkisoihin kesälle. Hevosesta ei tullut selvyyttä mutta vaikutti ihan lupaavalta että sellainen löytyisi. Jee!

Satu videoi ratamme.
Näemmä juostiin aina oikealta ohi. Auttaisikohan raippa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora