sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Flippe ei ollut floppi

 Sunnuntaina Turkan kisatiimien treenit olivat vasta iltapäivästä iltaan. Oma ryhmäni kello 15. Heppajako oli hauska yllätys ja minulle oli jaettu Flippe. Pakkasta rapsakat -11°C, ei onneksi tuullut. Pelkäsin että koska viimeksi meni niin huipusti, niin nyt tarjolla olisi korkealla olevien odotusten sijaan floppi.

Flipen pihalta pyydystys ei ollut juuri edelliskertaa parempi. Kaukana pihatossa oli vain yksi hevonen eikä se ollut Flippe. Eikä se ollut pihatossa sisälläkään. En tajunnut. Menin takaisin talliin ihmettelemään ja Flipen varusteet löytyivät sisältä. Joku sieltä sitten tiirasi että kyllä se siellä pihatossa on. Toisella hakukerralla se tosiaan oli siellä! Antoi ihan nätisti kiinnikin. Kaurat oli varmuuden vuoksi mukana. Sellainen olo, että olenkohan ihan täysissä järjissäni. Vai pitikö Flippe hetken näkymättömyysviittaa. En ymmärrä! Tällä kertaa ei kuitenkaan meinannut iskeä epätoivo missään vaiheessa.

Humman varustukseen oli sähellyksen jälkeen taas roimat 12 minuuttia aikaa. Pikainen harjaus ja varustus. Molemmissa etujaloissa toinen kärkihokki oli kulunut niin olemattomiin ettei sitä saanut enää vaihdettua. Ehkä minuutin yli lähdettiin tallista ja 4 yli olin jo selässä. Hirveä alkuhiki päällä. Jätin taas paksun takin päälle.

Kenttä oli hyvällä lumipohjalla ja ratsukoita tunnilla oli 5. Aurinko oli laskenut reilu puolta tuntia aiemmin. Alkutunnista oli hämärää ja valot laitettiin päälle. Onneksi lopuksikaan ei ollut vielä ihan säkkipimeää.

Flippe oli omaan tapaansa alkuun tohottaja eikä seissyt aloillaan sen aikaa että sain jalustimet lyhennettyä. Onnistuihan se toki käynnissäkin. Tein sitten muutamia kontrollipysähdyksiä. Ravissa yritin taivutella. Oikea oli yhä hankalampi suunta. Oli edelleen reippaana menossa. Laukkaosuus oli pidempi ja siinä sain Flipen ajateltua rauhalliseksi. Lopulta todella rauhalliseksi. Käsky oli ratsastaa lyhyeksi ja keula ylös. Ohjia piti tänään lyhentää. Sitten ope käski ratsastaa jo vähän lisää tehoja takasiin. Jälkimmäinen oikea kierros oli hitusen reippaampi.


Keula ylös!
©Annin isä

Hypyt aloitettiin kahden ristikon suoralla linjalla. Rauhallista menoa. Meille tuli joka kerta 8 askelta väliin. Muut menivät enimmäkseen seitsemällä. Kertaalleen meinasi luikahtaa yhdeksäskin.


Päivän estekuvio. Kuva kaapattu wa-ryhmästä.


Päivän aiheena oli neljän askeleen kaarevat linjat muttei meidän ryhmällämme menty neljällä vaan pysyttiin koko tunti viidessä. Sangen näppärää ja tasaista. Jonkin verran vääriä laukkoja. Mutta tein hyvät tiet eikä tullut kiire. Noin puolessa välin Flippe meinasi vähän kuumahtaa ja tuli jo ahdasta. Sain korjattua seuraavalle kierrokselle.


©Annin isä

Ensimmäinen lähestyminen kaarevalla linjalla sarjalle toi kiellon. Flippe livahti ohi enkä kovin nätisti sitä suvainnut vaan yritin estää viimeiseen asti. Jotenkin este taisi tulla hepalle yllätyksenä vaikka mielestäni tultiin ihan asiallisella tiellä. Ehkä Flippe ei ollut ihan suora?


Videoita ei tänään tullut mutta onneksi sentään jotakin todistusaineistoa.
©Annin isä

Pääosin hypättiin sangen minejä. Lopuksi saatiin tulla Flipen kanssa sarja vielä korotettuna. Ope pidensi väliä mutta yhä piti tulla rauhassa sisään. Välissä pystyyn. Tultiin supersiististi ja sujuvasti, mahtavaa! Unohdin tuijotella okserin korkeuden mutta jotakin kasi-ysikymppiä taisi olla. Flippe imi ihanan maltillisesti ja mahtui väliin hienosti.


©Annin isä

Loppuraveissa ei ollut edelleenkään ihan läpi. Taipui kuitenkin jo auttavasti oikeallekin ja oli sangen tasainen. Loppukäynneissäkään ei tullut kylmä! Flippe oli ihan hikinen.


Päästä loistaa lamppu. Hihoissa on heijastimet.
Istunta ei näytä kovin kevyeltä.
©Annin isä

Humma sai tunnin huilin ja sitten hommat jatkuivat seuraavalle tunnille. Yritin vielä väkertää hokkien kanssa mutta hokkiavaimella ei saanut nysistä enää otetta eikä ollut pihtejä.

Oli todella hauskaa tänään ja Flippe oli kivasti kuulolla. Ope naureskeli että meidän hyvät tuntimme taitavat tarvita jotakin pihaltahakuhärdelliä aina alle. Toivottavasti ei!

Ongelmia:
en löytänyt Flippeä pihatosta ensimmäisellä yrityksellä
kaksi hokkia kuluneet vaihtokelvottomiksi
oikealle taipuminen
yksi kielto
vääriä laukkoja
pari turhan reipasta kierrosta
pari miniliukastumista kaarteissa

Parannusta:
sormia ei palellut
ei tullut muutenkaan kylmä
ihanan rauhallista ja tasaista menoa
hyppäsi näppärästi
viimeinen isompi sarja meni aivan huipusti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora