torstai 7. tammikuuta 2021

Löysin rantein puomi-kavaletteja

 Torstaina oli illasta puomitunti. Odotin toki saavani taas Senjan mutta listalla odottikin Laiba. Edellisestä kerrasta oli ehtinyt mennä jo kuukausi. Muistelin että parisen viikkoa. Humma oli tehnyt iltapäivästä yhden tunnin alle ja varusteet löytyivät karsinan edestä. Ratsukin oli melko puhdas. Takakenkiä ei ollut. Olin jotenkin erityisnopea ja jo kymmentä vaille valmis.

Paria vaille lähdin kuikuilemaan edellisen tunnin tilannetta. Päädyin kuitenkin taluttamaan kentälle. Oli oikein hyvä lumipohja. -7°C ja tuli hitusen lisää lunta. Lopulta muistin vähän venytelläkin.

Hallissa kapusin korkean Laiban kyytiin ihan ketterästi jakkaralta. Tosin tänään ei ollut turvaliiviä kangistamassa.

Alkutunnista Laiba oli sangen epätasainen edestä ja vasen ravi tuntui niin kulmikkaalta että pohdin liikkuuko puhtaasti. Ope ei sanonut mitään. Oikea kierros oli vähän tasaisempi. Laukassa vauhtia oli runsaasti ja askeleella pituutta. Kuudella ratsukolla meinasi olla ahdasta mahtua joukkoon. Kiitämisestä huolimatta selässä oli turvallinen olo enkä kovin aktiivisesti yrittänyt saada Laibaa hidastamaan.

Homma aloitettiin taas ravipuomeilla. Ei liian rennosti. Laiba yritti vähän kiemurrella mutta pääosin tultiin ihan ok. 6 puomia suoralla sekä 3 päädyssä ympyrän kaarella. Myöhemmin joka väliin yksi laukka-askel.

Laukassa (oikea laukka) oli niin paljon pituutta ettei meinattu mahtua tehtävälle. Laiba pudotti raville jos joku kääntyi edestä ympyrälle. Kertaalleen onnistuttiin tulemaan suora linja muistaakseni asiallisesti myötälaukassa mutta lopulta askel lakkasi osumasta ekalle, pudotti raviin ja nosti väärän laukan. Tästä tuli sakkokierroksia ja niitä tuli lopuksi aika monta. Ohje oli kääntää lyhyemmällä tiellä puomeille. Lopulta nappasin raipalla jotta pysyisi laukassa ja päästiin myötälaukalla yli.

Sitten tultiin 16 metrin linjalle ravilähestymisellä. Yhä haettiin oikeaa laukkaa. 4 askelta piti tulla väliin. Ensin vähän löysää, sitten pitkää. Enimmäkseen väärää laukkaa. Neljä askelta kuitenkin joka kerta väliin. Tosin ainakin kerran keilattiin kavaletti lopusta mukaan. Tähänkin tuli lopuksi sakkokierroksella pelkkä ensimmäinen ristikko ja sen jälkeen piti kääntää oikealle. Näin löytyi myötälaukka.

Lopuksi tultiin vielä puomilinja vasemmassa laukassa. Puomit oli nostettu toisesta päästä ylös ja väliä venytetty. Olikohan 6,5 metriä? Yhä oli ongelmia osua hyvin sisälle ja räpellettiin tehtävä jokusen kerran ravisöhellyksellä yli. Rupesi paranemaan kun tein loivemman kaarteen tehtävälle. Luulin että meille riitti mutta pitikin tulla vielä kerran ja vielä aiemmin kääntäen. Tästä tuli ihan nappisuoritus (vaikka paikka ekalle jäi hitusen lähelle). Myötälaukka ja mahduttiin väleihin, vautsi! Muualla kun tuntui että heti jos laukattiin yhtään pidempään niin askel venyi, vauhti kiihtyi eikä mahduttu enää mihinkään. Kokoamisyrityksistä pudotti yhä raville.

Loppuraveissa oli edelleen vauhtia vaikka kuinka. Taas himmailin aika puolivillaisesti ja lähinnä annoin paahtaa. Nyt askelsi puhtaasti molempiin suuntiin ja taipui jo auttavasti. Ei edelleenkään täysin tasainen edestä. Läpimärkä.

Tehtävät oli vilauksessa purettu. Talikoin sitten vielä pari kierrosta ympäriinsä ja poistuin maneesista viimeisenä noin vartin yli. Saipa Laibakin vähän enemmän loppukäyntejä.

Tänään tuntui että menin vähän turhankin löysin rantein koko tunnin. Tiiviimpi ohjeiden saaminen olisi voinut auttaa keskittymään paremmin. Alitajunnassani säälin Laibaa ja pohdin että onko sillä kaikki kunnossa. Olin open kanssa samaa mieltä siitä että saikun aikana on tullut takapakkia. Ei mikään mahtitunti, mutta joskus käy näin enkä jaksanut ottaa siitä stressiä. Enkä jaksanut harmitella sitäkään ettei tänään tullut Senjaa. Hyvä vaan mennä välillä muillakin.

Ongelmia:
Laiballa oli pitkäksi kasvanut ruuhkatukka
ravi tuntui alkutunnista huonolta
epätasainen edestä
ei meinattu mahtua joukkoon eikä tehtäville
välillä aikamoista keilaamista
selkäni vähän jumahti tästä

Parannusta:
olin todella nopea varustamisessa
käyttäytyi ihanan kiltisti kaikkialla
venyttiin pidempiin väleihin hyvin
vertyi paremmaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora