lauantai 5. joulukuuta 2020

Laibailua puomeilla

Lauantaiaamuna oli puomitunnin vuoro. Parkkipaikalla totesin tuntikaverille että minulle jaetaan nykyään vain Senjaa ja Helenaa. Mutta listalla odottikin yllätys: Laiba. Humma oli palannut pitkän saikun jälkeen takaisin hommiin. Kuulemma noin kolmas tunti.

Hoitaessa Laiba oli kiltisti. Estesatulaan piti napata jalkkarit koulupenkistä ja ope taikoi meille vyön. Paksu pehmuste väliin. Vyö oli niukasti tarpeeksi pitkä. Selästä kiristin sitten kolmansiin reikiin.

Pihalla keli oli nollassa ja rupesi satamaan lisää lunta. Tunnillemme tuli 5 ratsukkoa. Puomeja kasattiin pitkälle sivulle 6 kpl kolmen metrin välein. Aina toiseen päähän kavalettipalikka. Lisäksi ovelta lävistäjämäisesti puomi, kavaletti ja puomi. 2,5 metrin väleillä. Sekä toisen pitkän sivun melko päätyyn kolme ravipuomia 1,2 metrin väleillä. En muista aiemmin mitanneeni ravipuomivälejä. Jossakin puhuttiin että se olisi n. 4 askelta. Omilla jaloillani sanoisin että 4,5 jos ei jopa vähän enemmänkin.

Vasta ratsailla tajusin että tehtävät olivat sangen samat kuin tiistaina Helenalla. Se yllätti että Laiban ravi ei enää tuntunut valtavalta. Joko olen tottunut tai humma on tasoittunut. Muuten tuntui kyllä hetkittäin aika kankealta. Varsinkin vasen kierros oli hankala enkä saanut taipumaan. Jalkkarit olivat ehkä taas hitusen pitkät ja oikea putoili muutaman kerran tunnin aikana.

Laukka oli vähän löysähköä ja alkuverkassa piti herätellä eteen. Kulmiin ei päästy mutten murehtinut siitä.

Tultiin ensin vain ravipuomeja. Taisi mennä ihan hyvin. En muista enää kovin tarkkaan. Tultiin myös oven suunnasta ensin lävistäjän laukkapuomit (tai kavaletti välissä) ja siitä kaarella ravipuomeille. Kavaletilta piti nostaa vasen laukka. Vähän oli löysää. Väliin sai tehdä apuympyrän ja se auttoi ainakin meitä paljon. Ravisiirtymät paranivat aika täsmällisiksi ja ravipuomeille kiemurtelu katosi.

Pidempää pitkän sivun linjaa ei taidettu tulla ollenkaan pelkkinä maapuomeina. Puolikkaalla kavalettikorkeudella sujui vaihtelevasti. Jos tultiin huonosti sisään niin Laiba taisi pudota joka kerta raville ja vaihtaa laukan vääräksi. Välillä vaihtui muutenkin vääräksi. Ensin vasen kierros, sitten oikea. Oikean ensimmäinen kerta oli muuten hieno mutta valuttiin loppua kohti sivuun kohti uraa. Sakkokierroksilla ei tullut hyvää ja lopulta taidettiin lopettaa sellaiseen, jossa laukka vaihtui puolimatkassa. Laiba oli kuitenkin ihanan innokkaasti menossa.

Yhä loppuraveissa puolierot olivat valtavat. Oikea oli rento ja tasainen, vasen tuntui Laiballe työläältä ja epämukavalta. Enkä saanut tilannetta paranemaan.

Laiba ei mennyt tänään muuta, joten tunnin jälkeen hoidin pois ja vein tarhaan asti.

Ongelmia:
oikea jalustin putoili muutaman kerran
laukanvaihdot kavaletilla
vähän löysä laukoissa
molempiin suuntiin tuli vääriä laukkoja
osuminen linjalle
vasen kierros oli ravissa hankala

Parannusta:
kivan innokas
täsmällisiä siirtymiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora