torstai 8. joulukuuta 2016

Jähmeämpää menoa

Vikalle tunnille sain Wanesan. Liekö poni oli omilta jäljiltäni mutta tässä oli päivän toinen (vai jo kolmas?) ratsu, jolla oli valmiiksi sopivan mittaiset jalustimet. Vaikka laitoin ponin liikkeelle niin tuntui se silti Sokeriin verrattuna hitaalta. Ihan pahinta matelua ei meno voinut olla, sillä saatiin Kropek ja Listra kiinni.

Ratsukoita tunnilla oli alkuun 7, lopputunnista 6. Keli yhä nollan paikkeilla.

Tämäkin tunti aloitettiin käynnissä. En muista ehdittiinkö ottaa yhtään ravia alle kun aloitettiin käyntiavoilla. Volttia avon alle ei tehty. Koska suurin osa porukasta teki hyvin ensimmäisiä avojaan niin tultiin vuorotellen ja odottelua tuli aika paljon. Tähän myös paloi hirmuisesti aikaa. Volttaillessa tajusin että jos Wane vänkää oikealta niin vasen ohja on liian höllästi kädessä. Tämä päti joka kerta. Siksi open kommentti oikeassa kierroksessa ulko-ohjan hölläämisestä kulmassa tuntui väärältä.

Itse avot meillä meni taas vähän seilaten. Osan tunsin selkään, ihan kaikkea en. Ensin vasen kierros, sitten oikea. Oikeaan tuli lopuksi ihan siisti pätkä. Meille sitten riitti ja osa vielä teki, nyt pyörittelin jo vähän enemmän ravivoltteja omin lupineni. Kelvollista, ei loistavaa.

Ei taidettu ravissa tehdä kummempia kuvioita ennen kuin asettauduttiin pääty-ympyröille. Meidän seuraksi ympyrälle tuli Ressu ja Kropek. Siinä otettiin ravia ja laukkaa. Kivan paljon siirtymiä sekä ihan hyvän mittaisia laukkapätkiä. Harmikseni vaan itse keskityin liikaa välimatkoihin ja samalla ratsastus heti kärsi. Wanesa eteni ihan hyvin ja kääntyi. Mutta eläväinen käsi, ulkotuki sekä asetus sisään ei olleet ihan sillä tasolla kuin olisi pitänyt. Laukannostot ei olleet yhtä ilmavia kuin eilen. Lopuksi oikeassa kierroksessa poni vielä päätti ettei enää laukkaa. Turpa taivaaseen ja jäkittelyä. Tappeluksihan se meni kun minä sanoin että laukkaatpas. Laukattiin me sitten lopulta. Välissä otetut käyntipätkät olivat hyviä ja niissä ponin sai hyvin skarpiksi.

Sitten vaihdettiin ympyröitä ja tehtiin sama toisessa kierroksessa. Yhä samoja ongelmia. Wanesan laukka ei rullannut ihan niin hyvin kuin eilen ja tuli muutamia takajalkarikkoja. Tuntuma oli kuitenkin ihan hyvä, samoin eteneminen. Hyvin orastavasti sieltä saattoi jotain parempia hetkiä löytää. Mutta nyt tuntui että pyöreä laukka ei ole enää stratosfäärin päässä vaan saavutettavissa.

Loppuraveihin poni heräsi ja viipotti ihanan reippaasti eteenpäin. Yhä piti keskittyä kulmissa ajatuksen kanssa taivuttamaan. Vika taitaa olla enemmän kuskissa kuin ponissa. Pidemmälläkin ohjalla pysyi hyvänä ja kääntyi edelleen. Ihan kelpo lopetus. Tuli niin kuuma että toppaliiviä rupesi kaipaamaan vasta kun poistuttiin kentältä.

Ongelmia:
ei yhtä letkeä ja taipuisa kuin eilen
avot vähän haparoivia
laukassa otettiin vähän kinaa
ope puhui avoissa takaosan siirtämisestä

Parannusta:
hyviäkin askelia avoissa
laukka oli orastavasti hyvää hetkittäin
loppuraveissa oli ihanan innokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora