lauantai 10. joulukuuta 2016

Puomitunnilla kavaletteja koulukisojen pohjille

Lauantaille herui iltaselle kisalupa Hempalla Aaltiksen koulukisoihin. Sitä ennen piti tietysti päästä kyytiin ja aamulle tarjottiin puomituntia. Sinne siis. Pakkasta oli joku -13°C ja onnistuin ylipukeutumaan. Maneesissa tuli poololla, fleecellä ja talvitakilla kuuma. Ratsukoita tunnilla oli 3.

Virittelin Hempalle nyt ilman eri käskyä korvahupun. Suitsetkin pysyivät päässä sen ajan kun olin ratsailla. Vasta sitten Hemppa ravisteli toisen korvansa vapaaksi.

Alkuverkat mentiin itsenäisesti. Taivuttelin käynnissä, ravissa pyysin eteen ja pyörittelin ympyröitä, laukassa pikaisesti vain eteen molemmissa suunnissa.

Ohjatut tehtävät aloitettiin kolmella ympyrän kaarella olleella ravipuomilla. Ihan ok mutta välillä taisi kolista. Hemppa välillä vänkäili vastaan mutta puomit ylittyi siihen nähden ihan ok. Laukassa sama juttu. Piti antaa rullata hyvin eteen. Jalat rennoiksi alas.

Sitten loikittiin 21 metrin suoraa linjaa 6 askeleella. Ihan kelpoa ja tasaista. Rentouta kädet oli käsky.

Lopuksi tultiin vielä kaarevia linjoja kavaleteilta minipystyille. Yhä piti tulla samalla askelmäärällä. Tiesin jo etukäteen että hidas laukka + vaihdot ei ole onnistumisen yhdistelmä. Vasempaan vaihtoi osan, oikeaan ei kai kertaakaan. Vasemmassa oli vaikea saada taivutusta läpi, oikeaan kääntyi koko kaula ja ohje oli tehdä ympyrää, asettaa ulos ja kääntää etujalkoja. Oltaisiin tarvittu vielä paljon lisää hiillostusta.

Loppuun pyörittelin ravissa ja tuli aika kivaksi. Ei edelleen ihan säpäkin eteen eikä ihan höyhenenkevyt mutta aika hyvä ja taipuisa kuitenkin.

Käytiin lopuksi minilenkki pihalla. Sitten tallissa kuivattelu ja letitys ja sitten Hemppa loimi päällä pihalle.

Ongelmia:
ei ihan tasainen edestä
vasen pohje ei mennyt läpi
vaihtotehtävä oli hitaassa laukassa vaikea

Parannusta:
ei säikkynyt eikä loikkinut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora