tiistai 27. joulukuuta 2016

Preston varaliikuttajana

Tiistaille olisi ollut joka tapauksessa tallipäivä luvassa. Kun Preston omistaja kysyi että voisinko liikuttaa heppaa hänen reissunsa ajan niin suunnitelmat muuttuivat vain hieman ja lähdin Prestolla tunnille. Olisin mahtunut ja ehtinyt jo aiemmallekin tunnille mutta olin sen verran hyydyksissä että yksi riitti hyvin.

Olin mukamas hyvissä ajoin liikkeellä mutta Presto oli sen verran hyöriväinen hoidettava ja suojien ja jalustimien ym. kanssa värkkäily vei sen verran aikaa etten suinkaan ollut suunnitelmieni mukaan ajoissa vaan muutaman minuutin myöhässä. Ehdittiin kuitenkin hyvin mukaan. Ratsukoita tunnilla oli täydet 6 ja keli aavistuksen pakkasella. Eilisen jälkeen tuli talvi mutta lunta oli hyvin maltillisesti eikä se haitannut mitään.

Ratsain Presto oli reipas ja muistelen että aiempaa tasaisempi. Ravissa alkuun kiihdytteli maltillisesti mutta jarrut oli kuitenkin. Suht pian tehtiin vielä lietsomistehtäviä ja laukattiin vuorotellen letkan perään. Vähän meinasi olla poukkoilevaa ennen omaa vuoroa ja nostot tuli sinkaisten. Vähän samaan tapaan kuin Jussi teki välillä. Muutaman kerran tuli vääriä mutta myötäinen löytyi aina. Ensimmäisillä laukka-askelilla kiskoi ohjia ja nyki aika paljon edestä. Puolessa kierroksessa yleensä tasoittui mutta laukattiin niin lyhyitä pätkiä ettei hyvästä menosta ehtinyt juuri nauttia.

Tehtiin myös pohkeenväistöjä. Ope meinasi aloituttaa heti ravissa mutta sain huokailtua käyntikierrokset alle. Eikä ollut yhtään niin hankalaa kuin pelkäsin. Prestohan väisti. Kovin tarkkaa analyysia ei menostamme saatu ja volteista huolimatta tehtävä oli hieman ruuhkainen. Tänään kyllä tuppauduin aika röyhkeästi itse vapaisiin väleihin. Tasaisuutta kaipasi ope. Oikeassa kierroksessa tuntui hankalammalta mutta pysyi tasaisena. Vasemmassa nyki väistön jälkeen ohjia.

Lopputunnista alkoi narskutus. Yritin kuvitella että se kuuluu satulasta. Loppuun otettiin vielä parit laukat ja viimeinen nosto oli oikein siisti! Loppuraveissa kulki pidemmälläkin ohjalla ihan asiallisesti. Ehkä meni vähän luotiviivan taakse mutta siitä ei tullut yhtään sanomista. Sain istunnalla käyntiin vaikka olin vähän skeptinen.

Ongelmia:
tallissa oli aika hyöriväinen
kenotin koko tunnin vasemmalle (ehkä satula tai fyllit olivat vinossa)
alkuun nyki ohjia laukassa
laukannostot aluksi sinkoavia
lopuksi narskutti

Parannusta:
ei tehnyt mitään ylimääräisiä liikkeitä
oli aika tasainen
väisti yllättävän hyvin
oli jarrut
vika laukannosto oli hieno

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora