torstai 8. joulukuuta 2016

Tänään taas juuressa

Torstain estetunnille ei tullutkaan ponia vaan Listra! Hepat haettiin tarhasta ja kasattiin tällä kertaa lumipohjaiselle kentälle esteet. Lämpötila oli nollassa ja eilinen kopina kentästä oli kadonnut. Arvelin tilsoja muttei niitä sitten tullutkaan. Jälleen kerran pohja oli yllättävän hyvä. Ratsukoita tunnilla 3.

Oma versio päivän radasta. Okserin hyppysuunta
säilyi, muita tultiin molemmista.

Alkuverkassa ensin taivuteltiin käynnissä. Listra oli tänään vähän hidas ja kankea. Tänään treenattiin kevyttä istuntaa oikein urakalla kaikissa askellajeissa ja alkulämpöjen jälkeen käsky kävi kaikilla lyhentää jalustimia 2 reikää. Mulla oli jo tokavikassa, joten pelkkä kieppi korvasi tämän. Ei siltikään menneet sietämättömiksi, onneksi oli valmiiksi ehkä vähän pitkähkö. Pitkät sivut kevyt istunta, lyhyellä käynnissä ja laukassa alas, ravissa keventäen. Alkuhaparoinnin jälkeen pysyin tasapainossa melko kivasti. Listra oli tasainen ja rauhallinen.

Hypyt aloitettiin tulemalla kenttä ns. ympäri vasemmassa kierroksessa. Kavalettitehtävä, okseri ja kavaletit uudestaan. Eka kerta kavaleteilla ei ollut kovin häävi mutta toinen ylitys oli parempi. Okserille taidettiin jäädä hieman kauas ja toive oli että lähemmäs. Toteutin tätä lopputunnin liiankin hyvin ja paikat tuppasi tulemaan juureen.

Hypättiin myös ratapiirroksen mukaisesti sekä tuohon vielä kavaletit toisesta suunnasta perään. Sekä pitkillä lähestymisillä, jolloin keskimmäinen pysty hypättiin toiseen suuntaan. Listra suoritti ihan siististi mutta muutamat väärät laukat oli. Itse välillä vähän jäädyin enkä ollut paikkojen ja pyyntöjeni kanssa hereillä. Taivuta huolellisemmin kaarteisiin ja lyhennä kohti esteitä. Teoriassa hyvä mutta toteutus vähän ontui.

Kuvittelin että oltaisiin lopetettu 90 cm nurkille. Pienille mustille kuitenkin vielä nostettiin ja kavalettien välissä oleva okseri oli kuulemma 105, yksittäinen okseri metrin ja pystykin ison näköinen. Kelvollista muttei loistavaa. Okserille tikattiin niin juureen että sakkokierros tuli heti perään. Sitten mentiin rohkeammalla loikalla kauempaa. Eli taisin kiihdytellä estettä kohti. Se riitti mulle ja Listralle. Rauhassahan se meni koko tunnin ja vain pari kertaa oli enemmän menossa ja piti pidätellä.

Piku ei ollut yhtä yhteistyöhaluinen ja rupesi juoksemaan okserista systemaattisesti ohi. Niinhän siinä kävi että minä päädyin kyytiin. Kannukset käskettiin jalkaan. En tiedä oliko herran pelko vai mikä mutta nyt Piku eteni. Pysty kertaalleen pohjille ja sitten okserin kimppuun. Raipan laitoin heti alkuunsa oikeaan käteen, joka oli ohijuoksupuoli. Kunnon laukka ja vähän varmistelua raipalla. Joka kerta yli. Este nousi ja korkein ylitys oli n. 93 cm. Sitten sai ruuna armahduksen. Vähän kävi toista sääliksi kun oli läpimärkä ja selvästi hyytynyt.

Loppuraveissa tsemppasi vielä ja kulki sangen tasaisesti. Pikun selässä oli kivan huoletonta olla, ei tarvinnut murehtia sätkyistä. Hypyissäkin istuin tasapainoisemmin kuin Listralla.

Ongelmia:
Listralla yksi säikkysäpsy alkuun
muutama väärä laukka
paikat oli tänään juuressa
en ollut kaikissa hypyissä kauniisti mukana

Parannusta:
kaikesta yli
ei tainnut mikään pudotakaan
Piku taisi liikkua Listraa reippaammin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora