torstai 1. joulukuuta 2016

Parempi kouluponina

Torstain vikalle tunnille jatkoin Wanesalla. Koulua (tai yhä yksi puomi ja kavalettikin) ja esteope piti. Ratsukoita oli ihanasti vain 3. Hyvin pysyi omat lämmöt yllä kun tuli taas suora lennosta vaihto. Keli pakastui loppua kohti miinus kahdeksaan. Nyt ei enää sormet palelleet kun veri kiersi jo.

Pikun jälkeen arvasin oikein että Wanesa tuntuu työläämmältä. Oli hitaampi mutta eteni ihan ok kun muistutti. Ihanasti aloitettiin hommat käyntitaivuttelulla. Tuli tarpeeseen. Suoraa uraa taivutuksella 6 askelta sisään ja 6 ulos. Ihan näin nopeasti en saanut vaihdeltua mutta poni oli mukavan yhteistyöhaluinen. Tehtiin myös muutamat käyntiväistöt alle ja sitten käyntiavoja. Avot alkoivat hyvin mutta kerta toisensa jälkeen meno meni kiemurteluksi. Ponilla meni sangen pitkään ennen kun se sai juonesta kiinni. Ehkä tähän auttoi ajatus pitää ratsu oikeasti suorana ja kääntää vain kolmelle uralle. Jälkimmäinen eli oikea kierros meni paljon helpommin eikä tultu kuin pari toistoa koska kaikilla sujui niin mallikkaasti.

Ravissa taidettiin tehdä jotain peruspyörittelyjä. Ei ainakaan mitään sivuliikkeitä. Vikana tehtävänä tultiin ns. temppurataa. Lyhyellä sivulla käyntiä ja käynnissä kavaletin yli. Kolme muuta pitkää sivua laukassa. Ensin oikeassa kierroksessa piti pysäyttää tötteröiden väliin. Siitä oli hankala saada nostettua siisti laukka vielä loppupätkälle. Vasemmassa kierroksessa piti pysäyttää sen lisäksi vielä puomin päälle. Ei tietenkään otettu ihan laukasta seis. Vain kerran meni pitkäksi. Kun väliin tuli hitunen ravia ja käyntiä niin puomille sai tähdättyä hyvin eikä laukkaakaan tarvinnut ottaa kovin aikaisin pois.

Tämän tehtävän myötä laukannostot säpäköityivät hyvin. Edelleen en saanut ponia laukassa kovin notkeaksi mutta eteni ok. Muutaman kerran tunnin aikana vaihtoi laukan itse takaa.

Tämän päivän oma temppuilu nostettiin uudelle asteelle ja nyt sain selästä käsin pystyyn sekä kaadetun tötsän (helppoa) että lopulta myös kaatuneen estetolpan. Se vaati jo vähän enemmän yritystä. Onneksi ponia ei haitannut vieressä heiluva tolppa.

Loppuravissa kun piti venyttää tuntuman perässä eteen ja alas toimi Wane oikein loistavasti. Pysyi kevyellä tuntumalla ja hyvin kuulolla. Kääntyikin vaikkei ihan herkimmin. Istunnalla käyntiin.

Ongelmia:
välillä vähän vänkäili oikealle
laukka ei ollut kovin pyöreää

Parannusta:
väistöt sujui kivasti
avot parani
laukannostot napakoituivat
suoritti kaiken aika siististi ja täsmällisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora