torstai 8. joulukuuta 2016

Hokki varpaissa eli kyläilyn sijasta ratsailla

Torstaina piti olla kyläilypäivä heti estetunnin jälkeen. Mutta koska hepat ovat tunnetusti vaarallisia niin emäntä teloi itsensä (hokki varpaassa) ja mulle jäi talli-ilta. Tallinpitäjälle kun tästä mainitsin niin löysin listalta nimeni kaikkien tuntien kohdalta. Hah!

Ekalle koulutunnille ratsukseni oli merkattu Sokeri. Hoitaessa vilkuili sen näköisenä pihalle että tahtoisi karata. Oli kuitenkin superkiltisti eikä edes luiminut satulavyölle!

Ratsain laitoin tamman heti liikkeelle. Kannukset jäi esteiltä jalkaan ja open kommentti oli että pidä. Ratsukoita oli kivasti vaan 4. Vaikka oli väljää niin askellettiin käyntiä niin reippaasti että jatkuvasti oli jonkun häntä edessä. Hommatkin aloitettiin onneksi käynnissä. Joka kulmaan voltti. Tätä tovi molempiin suuntiin. Sokeri suoritti mutta aika säästellen. Yritin herätellä sitä aktiivisemmin hommiin.

Hetken päästä lisättiin pitkät sivut ravissa. Sitten ravipätkille tehtiin voltit. Myöhemmin tultiin lyhyet sivut ravissa mutta keskelle käynnissä voltti, pitkät sivut laukassa. Vaikka käynti ja ravi tulivat aika asiallisiksi niin laukassa hepo kuulemma meni pitkäksi ja etupainoiseksi. Oli silti siinäkin edestä kevyt ja kivalla tuntumalla. Laukka ei mitään priimaa ollut mutta energistä ja nousi säpäkästi. Yritin sitten ohjeesta keventää keulaa mutta suoralla uralla laukassa se oli hankalaa.

Lopuuverkat mentiin ajatuksella että etuosa ylös. Näin sain nosteltua enemmän Sokerin päätä käsieni varaan (paha) mutta ehkä siitä oli jotain hyötyäkin? Pyörittiin hetki vielä voltilla ravissa ja käynnissä. Vähän lisää poljentaa ja tasaisempaa taipumista ja myötäämistä olisin kaivannut. Viimeinen silaus jäi puuttumaan. Käynnissä rupesi taas pilkkomaan liian matalaksi eikä halunnut siirtyä sisäpohkeesta lavallaan ulos. Vähän kaatui sisään ja taipui heikosti. Lopulta tuli kuitenkin sen verran kelpoja askelia että päästin pitkälle ohjalle. Ope harmitteli ettei ollut laittanut Sokeria mulle seuraavallekin tunnille. Arvelin että Wanesan jälkeen mulle tulee Sokeriputki ja muistelin että Sokeri on oiva talviratsu.

Ongelmia:
hieman etupainoinen
kun myötäsin pysähdyksessä kaiken ohjan pois, valahti pitkäksi
aloitti aika säästellen vaikka tekikin pyydetyt asiat

Parannusta:
ei painanut kädelle
kehuja tuli ainakin 25 cm lyhyemmästä hevosesta
laukat nousi näppärästi
käynnissä ja ravissa ihan asiallinen paketti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora