maanantai 19. joulukuuta 2016

Vain yksi heppailu maanantaina

Maanantain estetunti peruttiin open sairastumisen takia. Onneksi koulutunti oli kuitenkin normaalisti. Siinä 4 ratsukkoa. Haaveilin Wanesasta mutta poni rupesi viikonloppuna ontumaan osumaa saanutta takastaan ja oli nyt levossa. Ratsuksi osui taas Kropek. Keli niukasti plussalla ja vähän lunta maassa eli tilsariski.

Tunti aloitettiin heti kidutuksella eli raippa selän taakse. Välillä meillä oli ihan isojakin mielipide-eroja Kropekin kanssa suunnasta, onneksi suurimmat taistelut oli käynnissä. Harjoitusravipätkä oli käyntiä helpompi raipan kanssa. Ilman raippaa pyöriteltiin voltteja vähän käynnissä ja sitten myös ravissa. Ulko-ohja karkaili tuntumalta ja myöhemmin jouduin laittamaan raipankin vielä takaisin selän taakse. Vaikka hetkittäin turhautti ihan liikaa niin yritin ajatella että opin tästä jotain. Pitkien sivujen ratsastus suoraan ei ollut Kropekilla niitä helpoimpia juttuja.

Laukat tultiin pitkällä sivulla. Vasemmassa meinasi yksi laukka jäädä nousematta. Pääosin päästiin hyvin laukkaan. Oikeassa kierroksessa pullahdettiin taas vasemmalle, raippa ulkolavalle auttoi paljon. Sitten vielä asetus pois ja suora hevonen niin hyvä tuli. Laukkojen välissä tehtiin lyhyille sivuille pienet ravivoltit. Siinä oli kelvollisempiakin pätkiä. Kun ruuna hetkittäin tasoittui tuntumalle ja sain käteni kannettua niin heppa yritti heti ruveta makoilemaan ohjilla. Jalkaa ja jalkaa. Auttoi kiemurointiinkin.

Ei mitään tähtihetkiä muttei mitään ihan kamalaakaan. Loppukäynneissä yritin ohjata ilman ohjia. Hankalaa. Jalasta ja raipasta huolimatta valui uralle ja lopulta singahti siitä loikalla sisään. Mitä lie säikkynyt. Onneksi pidin kauhukahvasta kiinni. Enpä ainakaan vetänyt ohjista.

Tunnin jälkeen vaihdoin yhden kuluneen hokin uuteen.

Ongelmia:
kiemurtelu
kuski oli hetkittäin turhan kärsimätön
en osannut pitää ohjia kädessä vaan pullahdeltiin
ravisteli päätä
yski kun ruvettiin ravaamaan
thiedemaneista ei tuntunut olevan apua

Parannusta:
pääosin ohjautui ja oltiin oikeassa askellajissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora