tiistai 13. joulukuuta 2016

Jäykkä vasen ja letkeä oikea

Tiistaina pääsin pitkästä aikaa Riitan silmien alle. Ratsukseni sain taas Sakun, joka oli jo valmiina edellisellä tunnilla. Nyt on kuulemma menossa sekä flunssa- että vatsatautiaalto, jonka takia meitä oli tunnilla vain 4. Kuulosti erittäin pahalta. Pakkasta oli pihalla muutama aste ja olin toppautunut oikein varman päälle hyvin. Ei tullut maneesissa vilu, päinvastoin.

Aloitettiin hommat pääty-ympyrällä. Nyt ei tehty taivutteluja ja peräänantoja ja ehkä siksi unohdin aluksi asettaakin. Kommentti oli että näyttää hyvältä keskusteluyhteydeltä. Taivutuksista piti huolehtia ja keskittyä siihen ettei sisäkäsi mene siinä liian matalaksi. Nousevasta oikeasta kantapäästäkin tuli sanomista. Pohkeiden käyttöni oli taas kumman onnetonta ja huomasin harmittavan huonosti Sakun reaktiot pyyntöihini. Se oli huono juttu.

Aika paljon oltiin ympyröillä mutta välillä mentiin myös suoraan. Suorallakin piti asettaa sisään. Ravissa Saku kuunteli istunnan pidätteet hyvin. Päivän aiheena oli tosiaan puolipidätteet. Mikäköhän energian kokoaminen tai jotain sinnepäin oli open mielestä siihen parempi termi. Aika paljon mentiin kevyttä ravia, harjoitusravi oli ehkä jopa itselle helpompaa.

Laukat otettiin koko porukka keskiympyrällä. Saku tarjosi tänään tosi hyviä nostoja. Ensin tehtiin puolipidätteet alle ja malttavasta ravista lähti hienosti ylöspäin laukkaan. Laukastakin tuli kehuja. Vasemmassa kierroksessa yritin yhä keskittyä taivuttamaan.

Melko pitkään oltiin vasemmassa kierroksessa ja kun lopulta vaihdettiin oikeaan niin elämä helpottui ihan silmissä (ja sormissa). Saku taipui pyynnöstä ja myötäsi tuntumalle, käynti ja ravi olivat tasaisia. Poikkeuksellisesti ravistakin tuli kehuja. Hyvältä se kyllä tuntuikin. Energistä, rentoa, joustavaa ja ratsu kuunteli pyyntöni. Oikean kierroksen laukat nousi nekin siististi mutta ei tullut mielestäni ihan yhtä huippuja nostoja kuin vasempaan. Loppuravit oli lyhyet ja heppa pysyi yhä hyvänä.

Ongelmia:
vasemmassa kierroksessa vaikeaa saada taivutus läpi
taivuttava sisäkäsi halusi painua liian alas
oikea jalka nousi pohjetta käytettäessä

Parannusta:
Saku liikkui hyvällä energialla
erittäin hyvät laukannostot
oikea kierros oli paljon helpompi
kai se taas meni kokonaisuutena aiempaa paremmin vaikka vasen kierros ei ollutkaan hohdokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora