sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Pakkasmaasto

Sunnuntaina lähdettiin porukalla maastoon auringon noustessa. Eli tähän aikaan vuodesta kympin pintaan. Itse olin aamujumittelija ja takiani lähtö viivästyi 18 minuuttia. Anteeksi! Pakkasta oli n. -16°C ja Hempalla oli jo tarhan jäljiltä kamalat tilsat etusissa. Niiden irti kaapimiseen meni hetki ja kolmaskin. Oli ainakin hyvät alkulämmöt kun oli selkä ihan märkänä.

Kypärämyssy, kaksi takkia, varpaanlämmittimet, topparatsastushousut ja tavalliset rukkaset. Aika hyvä varustus. Sormille tuli kuuma vauhdin noustessa. Hifistelyyn villashortsit olisivat olleet hyvät.

Alkumatkasta kolme muuta heppaa esitti suurempia tai pienempiä poukkoiluja edessä. Hempan kanssa pidettiin perää vailla kiirettä. Osa hepoista lipsui tiellä käynnissä. Takakenkiä kun tuntihepoilla ei ole. Ravipätkällä ei sitten lipsuttukaan.

Päädyssä jakauduttiin kahteen porukkaan laukkainnon perusteella. Lähdettiin ponin kanssa ottamaan laukkapätkät. Pellolta mentiin oikealle ja siellä oli oikein hyvät auratut väylät. Ravatessa Hemppa nyki ohjia mutta laukassa hebo oli yllättävän kiva vaikka mentiin todella hitaasti. Kertaalleen pudotti raville kun ei muka mahtunut laukkaamaan. Vaihtui samalla oikeasta vasempaan. Takaisinpäin oli vähän enemmän vauhtia eikä siltikään lipsunut yhtään. 25 km/h näytti gps. Hemppa tarjosi taas vasenta laukkaa mutta halusin oikean, joten piti käyttää ravissa asti. Mieluummin Hemppa olisi vain lyhentänyt vasenta kuin pudottanut raville.

Laukkojen jälkeen ohjien nykiminen jatkui ravissa hetken. Sitten heppa tasoittui kevyelle tuntumalle ja kuunteli jarrut todella hyvin. Ihanuutta!

Loppumatkasta vastaan tuli vielä raviheppa. Käytiin pellolla väistämässä. Selvittiin pienellä tuijotuksella ja jännittymisellä.

Loppumatkasta kotiinpäin Hempan askel venyi niin ettei poni meinannut enää pysyä vauhdissa. Kertaalleen lipsahti toinen takanen.

Tallissa herpaannuin hetkeksi kun oltiin menossa karsinaan. Hemppa laski päätä hinkuttaakseen jalkaa ja siirsi etusta. Ohjat olivat kavion alla ja poikki ennen kuin huomasinkaan. Pahus! Ehkä ensimmäiset, jotka olen toheloinut poikki?

Ongelmia:
ravissa nyki päätä
ohjat meni poikki

Parannusta:
ihanan tolkku
laukassa todella fiksu ja rauhallinen
ei ollut liukasta
ei tullut pahasti kylmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora