torstai 29. joulukuuta 2016

Takasia alle ja energiaa

Torstaina ehdin tallireissujen välissä käydä kämpillä vaihtamassa ja puunaamassa kamppeet. Aikaa olisi ollut hyvin mutta iski taas rehellinen nettijumi ja lopulta tallilla oli viitisen minuuttia aikaa varustaa Saku. Heppa oli ollut hommissa ja puhtaahko, minä ripeä ja rauhallinen ja aika yllättävää niin tämä riitti ja juuri kun sain turparemmin kiristettyä olikin jo aika lähteä maneesiin ja saatiin mennä ekana.

Keli oli yhä pari astetta plussalla. Tunnille tuli 5 ratsukkoa.

Tänään aloitettiin taas keskiympyrältä. Ei taivutteluja vaan hetki ensin omaa pyörimistä, sitten rupesin vihjeistä muistamaan että pidäte ja eteen. Ai niin ja taivuttaakin piti. Kyllä Saku kuunteli mutta välillä vähän hitaasti. Pidätteet kyynärpäistä oli hyvä ohje. Eikä ohjatkaan olleet kuulemma liian pitkät. Heppa salakavalasti roikkui vasemmassa ohjassa ja vasen käsi tunsi tunnin jälkeen tehneensä jotain liikaa vaikka yritin tehdä asialle jotain.

Seuraavaksi tehtiin samaa puolipidätteiden tekemistä ja siitä eteen aktivoimista kevyessä ravissa vapaasti uraa pitkin. Myöhemmin harjoitusravissa kuitenkin tunsin saavani ratsuun vielä paremman otteen. Ihan en päässyt tunnetasolla jyvälle että kuinka paljon odottamaan Saku pitäisi saada ja kuinka saan sen siitä liikkumaan energisemmin takaosalla ja ylöspäin enkä vain kiihdyttämään eteen. Alitajunta huusi eteen ja piti varoa ettei päädytty tikkaamaan ravia. Luontainen vauhti Sakulla oli tänään hommiin taas hyvä. Kuunteli pidätteet ja pohkeet. Ei juossut alta eikä hidastellut. Teki kuten pyysin, tosin edelleen välillä vähän hitaasti reagoiden.

Tultiin myös uraa pitkin siten, että tehtiin kulmat käynnissä, muuten ravia. Ravissa yritin yhä ajatella että kiinni, odota, aktivoi eteen. Taisin olla itsekin näissä vähän hidas sillä pitkän sivun aikana tämän ehti tehdä ehkä kolmesti.

Välillä pyörittiin ravissakin pääty-ympyröillä. Laukat otettiin vain nostoina käynnistä. Kivasti linjassa aiemman kysymykseni kanssa että miten saadaan esim. suokin laukkaa parannettua. Vastaus oli että nostoilla.

Saku teki nostot siististi. Taas piti muistaa asettaa laukassa sisään. Kun muistin myös istua niin päästiin jotenkin tolkullisesti takaisin käyntiinkin. Tulihan sinne ravia väliin mutta siinä oli eroa että tuliko se etupainoisena kättä vasten vai tasapainossa käyntiä valmistellen.

Loppuraveissa Saku oli oikein hyvä, lyhyt, tasainen, pyöreä, taipuisa, kuuliainen, energinen ja odottava. Mainiota!

Ongelmia:
Saku oli vasemmassa ohjassa kiinni
vasen käsi kipeytyi
poikkeuksellisesti tarjosi laukkaa jo ravin aktivointipyynnöistä
en osannut pidätteen jälkeen ajatella ylös, aina oli vaan eteen

Parannusta:
tein koko tunnin hommia oikein hyvällä mielellä
Saku tuli kivasti kuulolle
nosti laukat näppärästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora