keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Laukassakin parempi

Keskiviikkona en ehtinyt kuin iltatunnille. Listaan oli merkattu Limoza mutta vaihdettu se Limozan kankeuden takia Waneen. Ei haitannut yhtään. Keli oli nollissa, ratsukoita tunnilla 5. Wanesa oli jo valmiiksi hommissa ja hikinen jo edellisen tunnin jälkeen.

Tänään tamma eteni taas paljon paremmin. Ehkä tunnilla en ehdi niin tuijotella hevosen niskaa ja istun ryhdikkäämmin, joka taas helpottaa ponin askellusta. Vähän piti alkuun muistutellakin. Mutta tänään ei aloitettu vänkäyksellä vaan käynnistä tuli ihan kelpoa ihan vaan uraa kiertämällä, ravissa sama juttu. Toki yritti välillä pureksia oikeaan ohjaan kiinni.

Verkkaravissa tehtiin ensin vähän voltteja ja pääty-ympyrää. Oikealle oli vaikeampi saada asetusta läpi. Tässä vaiheessa jo skarppasin ja volteille yritin muistaa kääntää yläkroppaa menosuuntaan sekä saada oman painoni hallintaan. Molemmat helpotti kääntämistä kovasti. Ulko-ohjan tuki oli vielä se viimeinen palanen, joka lopulta rupesi paranemaan.

Pian volttailun jälkeen ruvettiin tulemaan lävistäjiä. Jalustimet nostettiin jossain välissä ylös ja pidin ne lopputunnin pois. Ensin molemmille lävistäjille 3 askeleen käyntisiirtymät. Vähän keskittyminen kärsi kun piti skarpata ettei tule törmäyksiä. Tämä oli pois ratsastuksen elastisuudesta. Myöhemmin toiselle lävistäjälle otettiin keskiravia. Vasemmasta oikeaan oli meidän vaikeampi suunta enkä saanut lävistäjälle lähtiessä ponia apujen väliin. Oikeasta vasempaan asettui salakavalasti vasempaan. Onneksi ope huomautti ja pääsin korjaamaan. Oikeaan ohjaan pureminen oli tämänkin juurisyy.

Välikäynneissä pidettiin taas kevyt tuntuma vaikka päästettiin pitkälle kaulalle.

Laukka nostettiin lyhyen sivun keskeltä, toinen pitkä sivu laukkaa ja toiselle lyhyelle sivulle ympyrä. Muualla käyntiä tai ravia. Me valittiin käynti tai ravi välimatkojen perusteella. Wanesa oli tänään laukassa ihan yllättävän hyvä. Sain sen avuille ja ulko-ohjan tuelle ennen nostoa ja laukassakin oli tasainen ohjastuki. Eikä mitään tavallista hitailua ja epätasaisuutta. Pitkällä sivulla laukka rullasi hyvin ja alun kankeuden jälkeen saatiin ympyrät käännettyä helposti ja siististi. Ympyrällä laukan poljenta kärsi mutta parin ekan kierroksen jälkeen ei tullut ravirikkoja. Ja molempiin suuntiin onnistui kivasti! Vau! Ei poni laukassa pyöristynyt mutta oli jo monta pykälää lähempänä. Ihanan helpolta tuntui.

Loppuravit kevensin innokkaasti ilman jalustimia. Poni eteni yhä hyvin. Pääosin oli pyöreänä mutta hetkittäin muoto meinasi vähän aueta. Vähän myöhemmin piti raviinkin pyytää lisää tehoja. Ihan pitkät ravit. Keventäminen ei ollut edes paha juttu. Kivasti poni pysyi kuulolla myös pidemmälläkin ohjalla ja edelleen kääntyi sangen hyvin. Tämä on huomattavaa parannusta meille!

Ongelmia:
alkuun ei ollut ihan suora kun vänkäsi oikeaa ohjaa
keilasin estetolpan laukassa nyrkilläni nurin (ja nostin myöhemmin)

Parannusta:
eteni kivasti
en puristanut reisillä pahasti
laukassa oli tasaisella tuntumalla ja kääntyi hyvin!
tulin onnelliseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora