perjantai 11. marraskuuta 2016

Voihan vasen!

Iltapäivällä oli Hempalla koulutunnin vuoro. Keskimmäisessä porukassa tutun sennuväen kanssa, 4 ratsukkoa. Aloitettiin hommat käyntiväistöillä pitkän sivun alusta lävistäjälinjalla keskelle. Piti vahtia että Hemppa asettuu tunnin aikana mieluummin vasemmalle ja väistössä asetus menosuuntaan oli itselleni vaikea toteuttaa.

Tehtiin samaa myös harjoitusravissa. Taivutukset kulmiin piti tehdä ajatuksella ettei puskettu vain lapa edellä läpi. Mutta ihanaa että opekin huomasi ongelmamme ja koko tunti keskityttiin siihen.

Väistöjen jälkeen vaihdettiin siirtymiin. Lävistäjälle ravissa, polvet sulkemalla siirtyminen käyntiin, rento ja etenevä käynti ja siitä merkillä takaisin raviin. Hemppa reagoi polviin yllättävän hyvin. Muutaman kierroksen jälkeen tajusin että voin siirtymissä säädellä myös muotoa ja sitten päästiin kuonon venytyksestä eroon. Yhä piti keskittyä pitämään turpa vasemmalla. Käyntiosuuden ensin hutiloin. Ravisiirtymät oli vähän löysiä mutta parani.

Myöhemmin otettiin käynnistä laukkaan. Nostot tuli yllättävän hyvin. Laukka taas rullasi huonommin ja mentiin vähän pidempään kun oli alkuperäinen ohje.

Välikäyntien jälkeen tultiin ns. kolmikaarista ravissa käyntipätkillä. Enemmän piti ajatella kaartoja radan poikki. Nyt meiltä loppui vauhti ja ravi meni mateluksi. Vasemmalle kääntäen oli paljon hankalampi suunta.

Enempiä laukkoja ei tultu vaan lopuksi ratsastettiin vielä pitkille sivuille eteen. Taisin ottaa liikaa kiinni sillä ohjeet oli lähinnä vaan lisää eteen. Eikä Hemppa meinannut ensin edetä. Vähän parani.

Kevyessä ravissa jolkotti sitten tyytyväisenä ja käsky kävi etten saa päästää sitä pitkäksi vaikka mielestäni pidin nipussa.

Ongelmia:
vasemmalle taivuttaminen oli yhä haastavaa
tarvitsen kuulemma pidemmät kannukset kun nykyiset eivät osu kylkiin asti

Parannusta:
laukannostot käynnistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora