lauantai 12. marraskuuta 2016

Avuille ja avoja

Lauantain ensimmäinen Artsin kurssitunti mentiin aika perusratsastuksen parissa. Ope kaivoi jemmastaan mulle vielä astetta (senttiä) pidemmät kannukset eikä se Hemppa niistä juuri mitään sanonut. Reagoi jalkaan vähän nopeammin.

©Iita

Alkutunti mentiin ihan perusratsastusta. En muista tehtiinkö käynnissä jotain mutta ravissa tultiin suoraan ja tehtiin päätyihin ympyrät. Tätä melko pitkään. Hemppa piti yhä pitää pikemminkin nenä vasemmalle. Liikkui ihan letkeästi mutta toki välillä vähän vastusteli tavalliseen tapaansa.

Laukkaa mentiin myös aika pitkään samalla kuviolla. Aktiiviset takajalat ja työstä laukkaa. Hemppa yritti välillä vähän kiskoa kuskia irti satulasta mutta tasoittui pikkuhiljaa paremmaksi. Ajattelin jo että olipa simppeli tunti mutta siinä oli vasta alkuverkka.

Tehtävänä tultiin lamppurivin alla avoa kohti katsomopäätyä. Suoraan ravissa ja taivutuksen sai unohtaa. Ulko-ohjalla lavat haltuun. Vähän oli harjoittelukierroksia alkuun kun Hempalla oli omia näkemyksiä ja halusi tulla ensin melko poikittain. Oikeassa kierroksessa aloitettiin. Sain kuitenkin parannettua. Rentouttakin osasin lopulta ajatella. Varsinkin vasemmassa kierroksessa suurin haaste oli saada heppa keskittymään avoon loppuun asti. Katsomopäädyn lähestyessä kun keskittyminen rupesi kerta toisensa jälkeen herpaantumaan ja teki mieli tuijotella milloin mihinkin. Saatiin kuitenkin pari hyvää suoritusta loppuun. Avot meni ihan yllättävän tasaisesti. Tai avoalkeet mitä ne nyt olikaan.

Lopun kevyessä ravissa oli aika hyvä. Miinuksena tunnista että Hemppa oli aika paljon ohjilla. Olisi pitänyt osata ratsastaa se edestä vielä kevyemmäksi.

Tunnin jälkeen vähän poseiltiin.
©Iita

Ongelmia:
katsomopäädyn tuijottelu
ratsun vinous
alkuun nousi oikean sijasta vasenta laukkaa
oli vähän raskas edestä

Parannusta:
hyvää perustyöskentelyä
avot meni asiallisemmin kuin odotin
ei vänkyröinyt pahasti vastaan

©Iita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora