perjantai 4. marraskuuta 2016

Tuplavoitto Riders Innillä

Perjantaina sain kisaluvan Listran kanssa Riders Innin kisoihin. Jes, vihdoin. Kahdet edelliset kisat jäi välistä hepan tai kyydin puutteen takia. Nyt löytyi vielä kaveriratsukkokin mukaan. Lähdettiin hyppäämään 80 ja 90 cm. Ekassa luokassa kisaajia oli 17, toisessa 28.

Kerrankin oltiin kisapaikalla kunnolla ajoissa. Samoin kerrankin tarjolla oli ratapiirros. Tosin kutonen hypättiin pitkän sivun suuntaisesti toisin kuin piirroksessa. Nyt kakkosvaiheessa oli tavallista enemmän kääntelyä ja oikeasti piti muistaa minne on menossa. Ekassa vaiheessa oli esteet kasiin asti, tokassa kolmeentoista. Suunnittelin ekassa vaiheessa meneväni huolelliset tiet ja tokassa kääntäväni oikoreitit.

Pauliinalle kiitos kuvasta.


Listralla ei ollut hokkeja, joten kaikki siirtymät paikasta toiseen mentiin taluttaen. Lunta oli maassa ja keli pakkasella. Ensin vain niukasti, iltapäivällä n. -5°C. Verkka oli toisessa maneesissa, nyt ratsastin siellä itse ensimmäistä kertaa. Listra oli ihanan tolkku. Pari kertaa pällisteli jotain hyvin lievästi. Jalasta meni eteen, ei kiihdytellyt omiaan ja pidätteetkin meni hyvin läpi. Vähän yritin taivutella mutta tilaa ei ollut kovin paljoa. Oikeassa kierroksessa kaikki verkat. Kasikympin verkka oli juuri sopivan tiivis. Suunnittelin jättäväni verkkahypyt aika vähiin. Kolmen hypyn jälkeen kävelin hetken. Suunnittelin jättäväni neljään mutta okserille tuli niin paha roikaisu että piti ottaa vielä uudestaan. Korkeudet oli sitä 80 cm. Alkuun oltiin aina vasemmassa laukassa esteiden jälkeen mutta lopulta löytyi oikeakin.

Kisamaneesissa loikkasin uudestaan kyytiin. Lopulta kun olin saanut jalustimet säädettyä takaisin niin olikin jo meidän vuoro. En ehtinyt yhtään käydä kävelemässä esteiden joukossa. Laukka päälle ja kierrettiin kuitenkin maneesin ympäri ensin. Nyt tarkkailin lähtölaskentaa sen verran että kaarsin ykköselle lopulta vähän aiemmin kun sekunnit kävivät vähiin.

Listra liikkui ihan aktiivisesti. Muistin ratsastaa sen jokaisesta esteestä yli. Sarjalle eli vitoselle kuulemma vähän tuuppasin. Kutosen jälkeen oli väärää ja ristilaukkaa ja seiskalle tuli vähän huonompi hyppy. Kasin jälkeen käänsin heti ysille, hyppäsin sen vinosti ja käänsin samoin siitä heti ennen nelosta kympille. Listra valui liikaa oikealle ja meinattiin mennä linjasta jo ohi. Ei kaikista tyylikkäin lähestyminen ja taas samalle esteelle tuli huonompi hyppy. Väleissä unohdin ratsastaa eteen. 11 oli massiivinen okseri, johon ratsastin huolellisen suoran lähestymisen. Välissä en käynyt uralla asti ennen kahtatoista. Sen jälkeen käänsin taas sisäpuolelta kunhan palasin kartalle. Viimeiselle sarjalle tuli lopulta helpompi tie kuin olin ajatellut. Listra nosteli jalkansa yli ja näin oltiin nopealla nollalla maalissa.



Pitkään johdettiin 5 sekunnin kaulalla mutta lopulta seuraavallekin sekunnille tuli joku. Oltiin kuitenkin porukan nopeimpia ja voitettiin!

Ennen seuraavaa rataa meillä oli reilun tunnin odottelu. Onneksi oli kisahoitaja, joka kävelytti hevosta ulkona. Seuraavassa verkassa kuvittelin taas olevani hyvissä ajoin mutta päästiin heti maneesiin. Käveltiin sielläkin ja hölkättiin ihan hyvä tovi alle. Laukassa vähän temponsäätelyä ja 3 verkkahyppyä. Pysty siististi. Okserille jostain syystä usvatin eteen mutta loikattinpa kauempaa ja paikka oli kuitenkin ihan hyvä. Totesin silti ettei näin voi ratsastaa ja otin pystyn vielä kerran. Se oli hyvä ja sitten meidät jo kuulutettiin valmistautuviksi vaikka kuvittelin olevani ajoissa menossa.

Etsittiin vielä raippaani ja lopulta oltaisiin taas saatu olla maneesissa jo yhtä ratsukkoa aiemmin. Samoin kuin viimeksi eli kun olin valmis niin oli jo meidän vuoromme.

Tämä rata oli ehkä jopa tasaisempi. Sarjalle tultiin hyvin ja kaikki ponnistuspaikat oli ihan ok. Yhä kutosen ja seiskan välissä oli väärää laukkaa. Nyt pidin väleissä vähän napakamman tuntuman ja taisin sillä varmistaa että tamma lukitsee esteen ennen itseäni. Ysin jälkeen meinasin kiertää nelosen takaa kympille. Siellä oli kuitenkin reitti tukossa odottavista ratsukoista. Olikohan niitä jopa 3 siinä sumassa? Hyvin lennosta piti sitten vaihtaa suunnitelmaa ja tehdä sama oikoreitti kuin aiemmassa luokassa. Kuvittelin tämän jälkeen ettei meillä ole enää mitään kiirettä enkä taaskaan muistanut väleissä pyytää eteen. Ja edelleen esteen 12 jälkeen meni hetki ennen kun muistin että piti kääntää sisäpuolelta.



Nopealla nollalla selvittiin tässäkin maaliin. Vaikka tehtiin samat tiet kuin aiemmassakin luokassa niin oltiin kuutisen sekuntia hitaampia. Aika jännä. Nyt voitto ei tullut yhtä selvästi mutta oltiin 0,59 sekuntia tallikaveria nopeampia. Tuplavoitto Mallulle siis!

Olin hyvin mielissäni! Tiesin että Listra on hyvä ja lähdin ratsastamaan voitosta. Mutta ei elämässäni liikaa tällaisia päiviä ole että voitan useamman luokan!

Erityisen kivan kisapäivästä teki se, että paikalla oli niin paljon tuttuja! Sitä olen etelän kisoissa kaivannut. Mutta nyt oli sekä Lordan ihmiset että Tiian poppoota paikalla, omien lisäksi tietysti.

Ruusukkeet oli ns. väärän väriset. Kaikki sai samanlaiset. Kaikki sai myös samanlaiset tavarapalkinnot eli lahjakortit maneesin käyttöön (25 e). Nyt minulla on niitä siis kaksi. Toivottavasti päästään talvella maneesitreeneihin!


Videoista ja kuvasta kiitos Annille ja Kristalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora