torstai 24. marraskuuta 2016

Toiveponi koulutunnilla

Viime viikosta jäi sen verran hampaankoloon Wanesan kanssa että käytin tilaisuuden hyväkseni nyt kun sain jatkaa sillä. Niukasti ehdin purkaa Listran pois ja uutta putkeen. Wanekin oli tänään poikkeuksellisen likainen. Ratsukoita tunnille tuli 4 ja keli laski nollaan. Opena oli entinen tuntikaveri.

Alkukäyntien jälkeen ehdin mennä onneksi ehkä puolikkaan kierroksen käyntiä tuntumalla ennen kuin komennettiin raviin. Se auttoi vähän mutta ravissa poni ei silti ollut avuilla. Kääntäminen ja taipuminen olivat alkuun työläitä. Paljon voltteja ja toiselle pitkälle sivulle loiva kiemura. Lopulta otin muutamat käyntipätkät omin luvin mutta komennettiin takaisin raviin. Ponin vetelöintiä ei sallittu ja niin se lopulta myötäsi ravissa tuntumalle. Sen jälkeen oli taivuttelu ja kääntäminen aika lailla helpompaa. Tämän tunnin metodina oli taas kehua heti kun Wanesa teki vähänkin oikeaan suuntaan. Kehuin siis hirmuisesti mutta näemmä se auttoi.

Ravissa ei taidettu tehdä mitään kovin erikoista. Välikäynneissä oli ohje antaa pidempää ohjaa mutta pitää tuntuma. Poni venytti hienosti otsa edellä (muttei silti kuolaimen alle rullaten) pitkäksi alas. Vaikka oli pitkällä kaulalla niin oli edelleen tuntumalla ja käveli aktiivisesti. Hyvä me!

Laukkatehtävä tultiin vuorotellen. Ravista seis lyhyen sivun keskelle. Pysähdyksestä laukannosto. Pitkän sivun keskelle ympyrä ja pitkän sivun lopussa takaisin raviin. Pysähdyksiin tuli aavistuksen kättä vasten mutta myötäsi nopeasti. Yksi aivan superhyvä nosto ylämäkeen tuli, muuten oli aavistuksen velttoa ja väliin tuli pari askelta käyntiä tai ravia. Laukassa pyysin reippaasti eteen. Kääntäminen oli haastavaa. Ympyrä meni ok mutta myöhemmin meiltä vaadittiin ympyrän perään vielä voltti. Siinä liirasi ensin lapa edellä ulos ja loppuvoltin kaatui sisään. Oikeassa kierroksessa kuitenkin parani muutaman kierroksen aikana selvästi. Vasemmassa ei ehditty ottaa yhtä monta. Siinä ei ehtinyt miettiä juuri omaa istuntaa tai ponin kaulan asentoa. Laukassa pysyminen ja reitti vei keskittymisen. Piti vielä yrittää istua heilumatta.

Omaa vuoroa odotellessa tein muutamat käyntiväistöt ja peruutukset. Ne meni ihan ok. Ravissa voltteja ja hieman temponmuutoksia. Hyvin huomasi että kun ulko-ohjan piti kunnolla kädessä niin poni myötäsi.

Loppuraveille ei ollut juurikaan aikaa kun tunti venähti. Vähän käyntiä ja sitten piti jo luovuttaa Wanesa seuraavalle kuskille.

Kiva tunti, meille aika hyvät tehtävät ja opeltakin tuli kehuja että hyvin meni.

Ongelmia:
alkuun ei ollut avuilla
silloin kääntämisessäkin oli ongelmia
laukkavoltin kääntäminen oli loppuun asti vaikeaa

Parannusta:
ei vängännyt niin pahasti oikealta vastaan
käynnissä ja ravissa oli sangen hyvä
yksi oikein hieno laukannosto paikaltaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora