torstai 10. marraskuuta 2016

Pikatestissä uusi tulokas

Torstaina tunnin jälkeen kentälle tuli ratsastukseen uusi Latviasta tullut tamma, n. 170 cm korkea ja muhku Liva eli Lilli. Pääsin kolmantena kyytiin testaamaan. Käskettiin olla varovainen sillä edessä oli kesäkengät eikä takana kenkiä ollenkaan. Kentällä lumipohja. Yllätyin kun ei edes yrittänyt lipsua yhtään.

Kivahan se oli. Kevyt ja tasainen, pohkeesta liikkui herkästi eteen. Halusi pitää kaulaansa vähän mutkalla ja keskityin suoristamaan. Sain luvan kokeilla vielä laukkaakin hyväpohjaisella suoralla. Sitten oltiin taas perusongelmien äärellä enkä saanut tammaa laukkaan. Ravia se kyllä kiihdytti muttei ymmärretty toisiamme. Ei auttanut toinenkaan suunta. Reidet irti, polvilla ei saa puristaa, ei saa etukenottaa, löysää ohjaa. Lopulta tamma jolkotteli pitkänä menemään kun löysäsin ohjaa pari pykälää enemmän. Ensimmäinen laukka nousi vähän vahingossa kulmasta kun tuntilaiset rupesivat laukkaamaan. Pari ensimmäistä yritystä pudotti raville. Tajusin että pidin sen liian suorana. Kaulaa sisään niin löytyi laukka minullekin. Vikalla kerralla sain aktiivisia askeleita ja otin itse raviin ennen kuin ehti pudottaa.

Heräsi tamma sen verran että käyntiä ei olisi enää halunnut mennä. Toista suuntaa en lähtenyt edes yrittämään. Ykköskuskilla kyllä nousi helposti molemmat laukat. Meillä oli kommunikaatio-ongelmia. Olin selässä noin vartin.

Ongelmia:
en osannut nostaa laukkaa

Parannusta:
ei liukastellut
oli kevyt edestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora