lauantai 26. marraskuuta 2016

Taitoarvostelulla yllätysvoitto

Olin helppo uhri houkutella kisaamaan Tallinmäelle lauantainakin. Hilima 70 cm. Etukäteen pohdin ettei siinä ole mitään järkeä mutta kun omistaja itse ehdotti niin en osannut kieltäytyäkään. Edellinen treenikerta oli edelliset kisat.

Hoitaessa Hilima oli vähän häslä. Nosteli jalkoja kun laitoin suojia. Maisteli hanskojani. Pelkäsin että ollaan myöhässä mutta aikataulu olikin aika passeli. Ehdin pihalla kavuta selkään ja käveltiin kentälle asti kun ovet aukesi ja päästiin maneesiin.

Verkattiin kaikki luokan 4 ratsukkoa kerralla. Meidän lähtövuoro oli porukan vikana. Käynnissä yritin taivutella ja saada tammaa myötäämään. Ravissa jo kaatui sisäpohjetta päin, laukassa vielä pahemmin. Ei kuitenkaan kiihdytellyt ihan mahdottomasti ja tajusin moneen otteeseen että pitää ratsastaa tehokkaammin ja vaatia pidätteisiin reaktio. Pysty tultiin pari kertaa pienenä ja kai kahdesti isompana. Kerran loikkasin ennen Hilimaa. Odota estettä. Okseri tultiin kerran pienempänä ja kerran 70 cm. Siististi meni, joten se riitti.

Ratapiirros.
©minä
Luokassa oli taitoarvostelu. En ehtinyt kävellä rataa läpi mutta näytti erittäin vahvasti siltä, mitä hypättiin viime sunnuntaina. 7 estettä eli ei paha.

Muiden hypätessä odoteltiin kulmassa. Vaatetta oli niin paljon ja radat menivät nopeasti joten ei tullut vilu. Pöytäkirjojen täyttämisessä meni sen verran aikaa että ehdin ravailla maneesin noin kolmesti ympäriinsä ennen omaa lähtömerkkiä. Pikkuisen enemmän laukkaa ja menoksi. Nyt muistin että tämä oli niitä juttuja kun kaivataan kevyttä istuntaa. Tsemppasin sen kanssa.

Hilima kääntyi ihan hyvin eikä kovin pahasti puskenut sisään. Paikat osui ihan asiallisesti. Ekan, tokan ja kolmannen jälkeen oli väärä laukka. Suoralla se ei haitannut, kaarilla vaihtui ravin kautta kääntäessä. Kuvittelin että vääriä olisi ollut enemmänkin. Neloseen kopsahti mutta kaikki pysyivät ylhäällä. Linjalle otettiin 6 askelta mutta sarjaväli venyi onneksi kahdella kuten pitikin.

Se oli nopeasti ohi ja tehtiin luokan toinen nollarata. Arvelin että oltaisiin jääty toisiksi mutta kevyt istunta vei voittoon. Kannatti siis houkuttautua kisaamaan kun siitä palkittiin sinivalkoisella ruusukkeella! Hilimakin oli ihanan tolkku tuijottelevaan Hemppaan verrattuna.


Kaisalle kunnia kuvaamisesta.

Arvostelupöytäkirjan numerot olivat seiskaa ja kasia. Kommentteja ei juuri ollut. "Toimiva" (istunta), "Kokemus näkyy :)" Prosenteiksi muunnettuna meidän 111 pisteestä tuli 79,286 %.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora