maanantai 14. marraskuuta 2016

Sarjoja ja suhteutettuja

Maanantain estetunnille tuli 3 ratsukkoa. Mulle osui jaossa Ressu vaikka olisin voinut lopettaa sen kanssa torstaihin. Tämänkin tunnin piti entinen tuntikaveri (joka on siis opiskelemassa alaa). Nyt taisi olla ekaa kertaa kunnon hyppytunnilla eri ope. Meille oli terveiset että saa laittaa kannukset. Tulkitsin tämän että laita kannukset. Pohja oli edelleen oikein hyvässä kunnossa.

Poni oli edellisen tunnin jäljiltä valmiiksi kentällä. Suojat jalkoihin ja menoksi. Pidin kouluraipan ja vetäisin turvaliivin lämmikkeeksi.

Käynnissä poni liikkui pitkin ohjin ok. Verkka aloitettiin ravissa ja taivutteluyritykset söi taas vauhtia. Kovin hyvää ravietenemistä ei irronnut. Eikä ruuna oikein myödännytkään. Laukassa oli onneksi vähän helpompaa muttei siinäkään saatu kauniita, taipuisia voltteja. Laukanvaihtokin tuli vasta kierroksen päästä. Ei kuitenkaan pudottanut raville.

Oma tulkinta pidemmästä radasta.

Hypyt aloitettiin ravissa ristikolle. Poni ei nostanut hypyssä laukkaa. Laukassa ylittyi paremmin, sitten myös pystynä molemmista suunnista. Sanomista tuli että yläkroppa paremmin pystyyn. Tykkäsin tästä kommentista, sillä tiesin että sukeltelen helposti.

Tämän jälkeen tultiin kavaletilta kaarevaa linjaa pystylle (esteet 4 ja 5). Taidettiin alkuun tulla 4 askeleella, myöhemmin jarrutteleva 5. Laukka vaihtui välillä vääräksi. Aika monta kierrosta tätä. Ehkä vähempikin olisi välttänyt muttei kukaan kuullut lopetuskäskyä.

Sitten tultiin lävistäjälinja (esteet 2ab ja 3ab) kerran vai pari. Kaksi pystyä yhden laukan välillä, 18 metriä ja kaksi kavalettia innarivälillä. Oikealle piti jatkaa mutta meillä oli joka kerta vasen laukka tehtävän jälkeen. Ekalla kerralla suhteutettu väli jäi aavistuksen ahtaaksi. Toisella kerralla posotettiin 4,5 askeleella. Sen jälkeen tajusin oikeasti pidättää. Vaikeinta oli päästä linjalle suoraan, kaarre sisään meni aluksi aina leveäksi.

Rata taidettiin tulla kahdesti. Alkuun vielä kavaletti ja pysty takalaidalta. Ekalla kerralla ok, toisella kerralla potkaistiin kavalettia puoli kierrosta eteenpäin. Linjalle ruvettiin saamaan parempia sisääntuloja ja tajusin pidättää. Viisi jäi silti aika ahtaaksi ja yhä oli molemmilla kerroilla väärä laukka. Ekalla kerralla sain oikean. Kuvio jatkui että täyskaarrolla kavalettien välistä aidan kautta neloselle. Ekalla kerralla vasen laukka jäi tulematta ja voltattiin. Toisella kerralla siisti vaihto ravin kautta. Ahtaat 5 vikaan väliin.

Sitten ope rakensi linjalle kavalettien tilalle 2 laukan päähän okserin. Ravilla sisään ja hannailin sen verran että tahdoin okserin takapuomin ensin pois. Hyvä ratkaisu, sillä poni tuli unessa sisään eikä edennyt. Raviräpöstyksellä yli ja vikasta kolmella askeleella aika läpi. Onneksi unohdettiin ravilähestymiset tähän ja tultiin jatkossa laukassa, yhä ilman takapuomia. Usvatin taas reilusti eteen ja nyt hieman pidennetty vika väli jäi jopa ahtaaksi. Oikein hyvä. Vikalla kierroksella okseri oli kasassa. Nyt ekalle ei askel sopinut enkä ollut mukana. Hienosti paikattiin ja ekassa askeleessa löytyi taas tasapaino. Siististi loppuun. Taisin kyllä varmistaa okserille raipalla. Korkeudet oli n. 65, 80 ja 90.

Loppuraveissa poni meinasi taas vähän hidastaa. Ei ollut edestä tasaisimmillaan koska ei polkenut kunnolla takaa. Pilkahteli pyöreänä. Helpommin muistaakseni oikeaan kierrokseen.

Ongelmia:
kaarevan linjan ratsastaminen
alkuun ja loppuun poni oli vähän hidas

Parannusta:
ei kieltoja
ei lipsunut kaarteissa
sain pidettyä yläkroppaa välillä hypyissä paremmin pystyssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora