maanantai 14. marraskuuta 2016

Toiveesta siirtymiä ja taivuttelua

Maanantaina olin riemuissani kun koulutunnille sain Sokerin. Tamma oli vieläpä valmiiksi hommissa, joten ei tullut edes kiire. Ratsukoita tunnille tuli 4. Pakkasta oli pari astetta, kenttä oikein hyvänä. Opena oli entinen tuntikaveri.

Alkutunnista kyseltiin toiveita tunnille. Vastasin suosikkini eli siirtymät. Seuraavalla kierroksella täsmensin että taivutuksetkin olisi hyviä. Käyntityön unohdin toivoa ja alkuverkka otettiin suoraan ravista, joten meillä Sokerin kanssa oli aika moninaisia ongelmia. Pyörittelin voltteja, yritin saada tammaa avuille ja olemaan kaatumatta sisään. Loiva kiemura voltilla oli ihan hyvä. Kun ope kysyi että kumpi kierros on vaikeampi oli vastaukseni että molemmat. Tykkäsin siitä että sai mennä vapaaseen suuntaan ja pyöritellä omiaan. Käyntiin teki mieli ottaa mutten kehdannut sooloilla.

Välissä tehtiin liuta siirtymiä lähinnä käynnin ja ravin välillä mutta myös käynnissä ja ravissa vähän temponmuutoksia. Nämä oli meille hyviä. Eihän Sokeri pelkällä istunnallani hidastanut mutta yritin myös myödätä kunnolla kun hidasti. Pysähdyksissä tamma yritti välillä venyttää varpaisiin asti. Otettiin myös pidemmät laukkapätkät alle.

Yksi kuskeista toivoi laukkatyötä ja tehtiinkin päätyyn poikkeuksellisesti tötteröiden sisäpuolelle laukkavoltti. Siitä sitten lyhyt sivu ja seuraava pitkä sivu vielä laukkaa. Sokerin laukka ei ollut kovin rullaavaa ja voltti oli meille aika pieni. Sisäohjasta ei saanut jäädä vetämään (tätä en olisi varmasti itse huomannut). Tamma kuitenkin tsemppasi ja saatiin tehtyä tunnistettavan pyöreitä voltteja laukassa pysyen eikä ohjaa tarvinnut juuri käyttää. Jalkojen käyttö oli hankalampaa kun ulkojalalla piti kääntää ja sisäjalkaa olisi pitänyt käyttää roimasti että olisin saanut taivutuksen läpi. Ohjilla piti lähinnä kohottaa matalalle menevää turpaa.

Lyhyen sivun suoristukset tulivat meille aika äkkiä. Kulmat oli yhä pahaa kaatumista sisään mutta kuvittelen ratsastaneeni siten, ettei se pahiten pistänyt silmään. Pitkät sivut päästiin melko hyvin suoraan myös irti aidasta.

Loppuverkassa Sokeri painui entistä matalammaksi ja keskittyminen meni pään nosteluun. Tunnin jälkeen hepo oli ihan märkä ja jatkoi vielä esteille.

Ongelmia:
kaatuminen sisään kulmissa, varsinkin laukassa

Parannusta:
suoritettiin tehtävät tunnistettavasti
ratsu ei ollut superpitkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora