maanantai 7. marraskuuta 2016

Täsmällisyyttä esteillä

Estetunnille sain Wanesan. Poni oli madellut 2 tuntia alle mutta minulla se oli ihan reipas. Keli oli yhä kammottava vaakaluminen ja ratsun vaihdon yhteydessä tuli aika kylmä. Lopulta otin omin lupineni ponin kanssa ravihölkkää kun en meinannut enää tuntea kylmenevää kroppaani. Ratsukoita tunnilla oli 3.

Ekana tehtävänä tultiin kavaletteja ravissa. Molemmista suunnista. Vähän kolisteltiin mutta lopulta suoriuduttiin ihan hyvin. Meille aikamoista venymistä, sillä tuntikavereina oli suokki (Sokeri) sekä pitkäaskelinen puokki (Kropek). Tultiin samaa vielä laukassa. Alkuun tuli ravirikkoja, lopulta venyttiin väleihin parhaimmillaan jopa isoja kavereita tyylikkäämmin. Poni hoiti homman.

Sitten hypättiin ristikkoa lävistäjällä. Ensin yksi treenikierros, jonka jälkeen pohdittiin että mikä meni hyvin ja mikä huonosti. Meidän piti keskittyä taivuttamaan kulmassa ja esteen jälkeen myötälaukka (johda hypyssä) ja sisään kaatumatta. Sitten tultiin sitä uudestaan ajatuksen kanssa ja parani hienosti. Yhä oli haastavaa taivuttaa laukassa mutta tultiin suorana ja laukkakin pääosin rupesi vaihtumaan hypyssä. Omaa vuoroa odotellessa ehdin taivutella käynnissä, siinä sain ponin pyöreäksi.

Tämän jälkeen lisättiin perään myös kavaleteista tiivistetty vesimattopysty. Tälle kierrokselle sohittiin miten sattuu. Raipasta poni vaihtoi laukan vääräksi. Ristikolle tultiin huonoon paikkaan mutta yli kuitenkin. Hypyn jälkeen laukka oli taas väärä. Korjasin ja myöhemmin vaihtui taas vääräksi. Päästiin kuitenkin pystystäkin yli. Laukattiin hetki kentän ympäri ja kuulemma vaihteli itsekseen laukkaa takaa. Kummallista. Taidettiin saada sakkokierros tai pari putkeen. Jokunen kerta taidettiin tulla tehtävä näin.

Lopuksi tultiin vielä pystyä toisesta suunnasta. Lähestymisen kannalta vaikea suunta kun silmät satoi täyteen lunta. Este näytti isolta. Kunnolla eteen kaarteessa ja rauha estettä kohti. Ei saa tuupata. Herran haltuun. Ja rohkeasti Wane siitä loikkasi yli. Kaukaa vielä. En muista oliko se aluksi pienempi mutta isoimmalla korkeudella tuli vielä sakkokierros että ponnistusta saisi lähemmäs. Yhä lähti vähän kaukaa mutta täysin empimättä. Lopuksi pysty oli reilu 90 cm! Tänään osasin itse istua Wanen hypyissä paremmin mukana.

Ongelmia:
käynnissä tuli kylmä
sormet jäätyi vuorotellen
näkyvyys oli välillä silmiin satavan lumen takia heikko
laukassa taivuttaminen oli haastavaa
rikkoi itsekseen takaa ristilaukalle
reidet kastui lopputunnista

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
keskittymällä parani hyväksi ja tarkaksi
empimättä reilu 90 cm esteen yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora