sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kädetöntä myötäämistä

Sunnuntain aamutunti jatkettiin estekurssia taas 5 ratsukon voimin. Minulla tietysti Hemppa. Vaikka eilen jätin hepan hyväksi, kevyeksi ja letkeäksi niin silti nyki taas ohjia ja oli alkuun haluton olemaan tuntumalla. Alkuverkka meni taas siis taivutellessa ja herätellessä. Temponmuutokset ravissa olivat tähän ihan näppäriä.

Laukassa ei päästy kunnolla työskentelemään vaan treenattiin kevyttä- ja esteistuntaa. Ruuna siis juoksi nenä pitkällä. Juoksi kuitenkin ihan hyvällä sykkeellä. Kerran tämänkin tunnin aikana otti kierroksia katsomopäädystä, tällä kertaa etuset vähän nousi.

Hypyt aloitettiin yhden laukan sarjalle, jonka edessä oli vielä kavaletti. Kolmoissarja siis. Ensin ihan mineinä, myöhemmin irroitettiin sisäkäsi ohjista ja sillä jotain joogailtiin hypätessä. Koska tultiin ponien kanssa samoilla väleillä niin hirveästi ei sopinut usvattaa. Parhaat hypyt tuli kuitenkin silloin kun ei tarvinnut pyytää enää eteen kohti estettä. Lopuksi vika este nousi okseriksi ja korkeutta oli ehkä 70 cm. Se oli tunnin korkein.

Tehtiin vielä vaihtotehtävää. Kavaletit ja pystyt lävistäjille. Muut meni neljällä mutta Hempan kanssa meiltä onneksi vaadittiin 3. Kun laukka lähti rullaamaan kunnolla eteen niin vaihdotkin rupesi irtoamaan. Pienemmällä laukalla se ei onnistunut. Ohje oli että pitäisi päästä pidättämään. Pikemminkin varmistelin että edetään. Vikalla kierroksella huomasi hyvin miten Hemppa jäi tuijottamaan liikettä ovella ja hidasti kohti pystyä. Vaihtoja pahemmin oli hukassa taivutus vasemman jalan ympäri.

Lopuksi taas sama juttu ja otin sen verran ravia että sain humman eteen ja lopettamaan nykimisen. Ei siihen paljoa vaadittu mutta hetki hommia ajatuksen kanssa. Vastustelusta tuli vain lisää pohjetta.

Ongelmia:
nyki ohjia
taipuminen vasemmalle
joka tunnin kiintiösäikky oli nyt pientä keulimista

Parannusta:
laukat vaihtui kun eteni kunnolla

Senni videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora