maanantai 21. marraskuuta 2016

Väärä toiveratsu

Sen kerran kun toivoin omalle koulutunnilleni ratsua (Wanesa) niin toiveeni unohdettiin ja sain Jussin. Ei ollut yhtään huono vaihtoehto sekään. Koulutunnilla 5 ratsukkoa. Lämmintä +6°C ja kuski ylipukeutunut. Ei satanut enää illalla mutta kenttä oli aika lälly.

Heppa sai piuhat eikä yrittänytkään nostella turpaa. Oikealle taipui aika asiallisesti mutta vasempaan ei oikein millään. Turpa pysyi oikella ja koko kaula kääntyi suorana vasempaan jos yritti. Ihan lopputunnista tuli muutamia parempia hetkiä volteilla mutta äkkiä ne sitten katosivatkin.

Tunti aloitettiin kivasti käynnissä. Pohkeenväistöjä uralle. Alkoi ok, sitten muutama hankalampi kierros väliin ja sitten taas ok. Oikea kierros otettiin vasta vähän myöhemmin. Ope ohjeisti tekemään puolipidätteitä ulkoa ja ihmettelin vain miksi. Siinä väisti liian loivasti ja takaosa meinasi jäädä.

Ravissa oli hyvä energia ja kulki kivan tasaisena. Volttailtiin. Laukat otettiin ensin molemmille pitkille sivuille. Olin nähnyt aikamoisia ongelmia viime aikoina Jussin kanssa laukkaamisessa, joten lähdin itse vähän madalletulla vaatimustasolla liikkeelle. Puolet nostoista tuli väärin, molemmissa kierroksissa. Aidan vieressä tuli herkemmin väärää. Kertaalleen jäi koko laukka tulematta ja pari kertaa ei nostanut heti. Niistä rupesin itse sätkimään ja hytkymään. Kun nosti pyynnöstä niin nostot oli hassun hypähtäviä. En ihmettele jos kokemattomammat eivät pysy niissä mukana ja vetävät hepan epähuomiossa heti takaisin raviin. Lopuksi laukattiin kenttää ympäri. Pari ravipudotusta tuli mutta sain korjattua heti takaisin laukkaan. Oikea laukka oli jopa aika tasainen.

Loppuraveissa kiihdytteli puoli kierrosta, sitten toimi taas kivasti. Pysty ja ryhdikäs ylävartalo kuskille.

Ehkä ensimmäinen tunti Jussin kanssa kun jäi sellainen olo että open mielestä meillä meni ihan hyvin.

Ongelmia:
asetus vasemmalle
väärät laukat

Parannusta:
laukat nousi lähes joka kerta
ravissa oli tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora