sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Estekurssin loppuun vihdoin rataharjoitus kisakorkeudella

Iltapäivän tunnilla oli luvassa rataharjoitus. Kasattiin rata aamun OR:n ykköskisojen piirustuksen mukaan, tosin pelkkä eka vaihe. Nyt ratsukoita oli porukassa 6 kun toinen ope oli mukana hyppäämässä.


Oma tulkinta radasta.

Alkuverkka oli astetta parempi kuin tavallinen kisaverkka. Vähän ehdin pyöritellä käynnissä ja ravissa alle. Yhä heppa jaksoi nykiä ohjia. Laukassa hieman temponmuutoksia. Hypyt tultiin kakkoselle väärästä suunnasta ja laukkasin ihan kunnolla eteen. En muista raippasinko mutta liikkuihan se hevo. Hyviä hyppyjä. Okseri taidettiin tulla vain kertaalleen.

Tämän päivän kiintiösäikky otettiin kuvaajasta. Nyt oli pikapoistuminen peruuttamalla takavasempaan. Helposti pysyin onneksi tässäkin kyydissä vaikka liikuttiin useampi metri sekunnissa.

Odottelua tuli jonkin verran muttei aika ehtinyt käydä pitkäksi. Arvasin ihan oikein että meidät jätettiin vikoiksi. Hyvä oli sekin että meillä hyppyytettiin vielä pari verkkahyppyä pystylle enkä ehtinyt katsella minkä kokoisiksi esteet nousi. Ainakin osa nosti kivan reippaalla otteella. Nämäkin verkkahypyt menivät hyvin, joten jatkettiin suoraan ykköselle.

Metrinen okseri ja hyvin nousee etukintut.
Still videosta.

Hyvin yli mutta laukka jäi vääräksi. Päädyssä taisi olla ristilläkin enkä ole ihan varma että mikä laukka meillä oli kun tultiin kakkoselle. Videolta näyttää vähän siltä että Hemppa korjasi sen itse. Huolehdin vain siitä että edetään kunnolla ja että tullaan huolellisella suoristuksella kakkoselle. Siitäkin yli, 5 askelta väliin ja kolmonenkin yli. Olikohan tässä kun valuttiin laitaan? Metrinen okseri. Myötälaukka. Vähän valuttiin sisään ja kaarre neloselle tuli äkkiä. Onneksi Hemppa kääntyi. Kaarre meni niin tiukaksi että laukka sammui mutta hyvin lähti eteen kohti estettä. Taas myötälaukka. Vitosellekin ok, kaarre kutoselle meni vähän liikaa seinälle ja kääntäminen jäi viime tippaan. Askel tuli ihan juureen ja mennessä taisin kommentoida hepalle että sori. Sarjallekaan askel ei osunut ja taas oma perisynti eli nyhdin ihan juureen. A yli ja sullottiin väliin kolmaskin askel. Silti sekä empimättä että puhtaasti yli myös b. Hienoa!

Saatiin heti perään sakkona kaareva linja ja sarja eli vitosesta loppuun. Ohje oli jättää kaarella yksi laukka pois. Nyt tultiinkin se paljon paremmin. Askelia en laskenut. Paikat oli kunnossa. Kutosen jälkeen oli tosin väärä laukka ja meni luvattoman pitkään että Hemppa malttoi pudottaa kootusta laukasta raviin asti. Oltiin jo lähes linjalla kohti sarjaa. Ei muuta kuin laukka päälle ja eteen kohti sarjaa. Hieman hitaasti vielä a, maiskutusta ja pohkeet välissä ja venyttiin väli kahdella askeleella. Jee!

Ei epäröintiä eikä kiintiöpuomeja. Aikamoista lennätystä mutta videolta vauhti näyttää aika sopivalta. Esteet ei tuntuneet pahoilta ja tilanteet saatiin ratkaistua. Olo oli riemuisa!

Muut hyppi vielä uusintateitä mutta meille riitti. Nyt palkkasin hepan pitkien ohjien käynnillä enkä vaatinut enää mitään. Luottavaisin mielin seuraavan viikonlopun kisoihin!

Ongelmia:
kiintiösäikky
väärät laukat

Parannusta:
kaikesta puhtaasti yli
eteni hyvin

Tuntikaverin äiti kuvasi radan (ei sakkokierrosta 5 - 7b).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora