torstai 24. marraskuuta 2016

129 cm!

Torstaina oli päivällä melko märkää, onneksi sade oli tallireissun ajan melko olematonta. Myöhemmin tuli lumihiutaleitakin. Estetunnilla oli 2 ratsukkoa, pienet mustat hepat ja mulla Listra.

Listra oli ihan poikkeuksellisen likainen. Mutapanssarin alla vaikka sillä oli loimi. Hinkutin sitten lähinnä satulan alta puhtaaksi. Onneksi oli kuitenkin siitä kuiva.

Jo alkutunnista Listra oli tänään kivan rento. Käynnissä ja ravissa liikkui pääosin pyöreällä niskalla ilman kummempia temppuja. Oli vähän turhankin rento koska laukat nousivat aika löysästi. Laukassakin kulki sitten ihan hyvin kun sinne asti päästiin.

Kaikissa askellajeissa taivuteltiin, ravissa loivaan kiemuraan yhdistettiin takaosan väistö ja samaa tehtiin sitten myös laukassa. Kulmaa tamma vähän tuijotti ja laukka hidastui sinne. Muuten ok. Eikä saanut päästää liian pitkäksi. Sitten tultiin kavalettilinjaa molemmista suunnista. Poikkeuksellisen rentoa ja rauhallista meiksi.


Oma tulkinta päivän radoista. Pystyltä okserille 21 m, kavalettivälit 6 m.
Alkutunnista hypättiin mustaa, myöhemmin punaista.
Tänään mieliala oli selvästi hyvä kun välikäyntien aikana oikein odotti että kohta pääsee hyppäämään.

Heti alkuun taidettiin tulla kääntelytehtävää (mustat numerot kuvassa). Ykköseltä kakkoselle oli sangen tiukka ja nopea käännös mutta mielestäni se oli helpompi kuin okserin jälkeinen tai pystyltä takaisin kavaleteille. Esteet ei olleet kovin korkeita. Okseri taisi olla koko tunnin kasikympissä. Kakkonen oli ristikko, joka kyllä kasvoi muttei ihan megaksi. Tultiin tätä ehkä 3 kierrosta.

Seuraava homma oli toinen kääntelytehtävä (punaiset numerot). Sai tulla niin lyhyillä teillä kun kärsi. Meidän eka kierros oli aika vähälaukkainen mutta laukka kuoli minikaarteisiin. Linjalle taisi siksi tulla jopa 6 askelta. Jollain toisella kerralla sama juttu. Linjoista tuli myös vähän sanomista, hoiperreltiin. Tätä taidettiin tulla 2 vai 3 kierrosta. Meno parani kun tein kaarteet vähän laajemmin ja rauhallisemmin. Okserin jälkeen kerran käänsin vahingossa väärään suuntaan ja kertaalleen oli erimielisyyksiä tamman kanssa mihin jatketaan. Silloin päädyttiin onneksi vaan suoraan. Muutamat ponnistuspaikat jäi vähän lähelle mutta pääosin oli ihan ok. Hypättiin kuitenkin samaan aikaan.

Lopuksi tultiin vielä kavaletteja toiseen suuntaan ja lieriöpystyä perään (punainen 4). Ensin pysty oli turvallisen kokonen mutta siitä pikkuhiljaa nousi. Muistin myödätä paremmin kun ope siitä sanoi. Meni aika vaivattomasti ja välissä oli oikein hyviäkin hyppyjä. Eikä esteen jälkeen kiihdytellyt mihinkään. Ehkä metrin jälkeen este rupesi näyttämään isolta mutta koska kierros toisensa jälkeen sujui niin hyvin niin ei jännittänyt kummemmin. Maahan tuli ponnistuspuomi auttamaan ettei ajauduta ihan juureen.

Tultiin vielä kierros vai pari Jussin jälkeen. Vika hyppy oli aivan loistava ja kun kyselin korkeutta niin ope tutkaili että 120 pintaan, vähän yli. Kommentoin ettei sitten tullut uutta ennätystä kun entinen on 121 cm. Siinä kävikin sitten niin että ope lähti nostamaan ja käski tulla vielä kerran. Hyvää laukkaa alle (nyt hepo saattoi päästä vähän pitkäksi) ja kaukaa kunnon jättiloikka mutta puhtaasti yli. Ohjat pääsivät alastulossa vähän pitkiksi mutta onneksi tammalla oli hyvä tasapaino. Helposti yli. Toisesta päästä 130 cm ja toisesta vähän alle. Uusi korkeusennätys, hurjaa! Olihan se hienoa!

Hieman epäonnistunut yritys ottaa ratsailta kuva jättiesteestä.
Musta möykky alakulmassa on Listra.

Loppuraveissa Listralla oli alkuun vähän kiire mutta pian taas tasoittui rennoksi ja rauhalliseksi. Kaikin puolin oikein kiva tunti ja opeltakin tuli kehuja. Meidän menoa oli kuulemma kiva katsoa. Hienoa että on tämmöinen opetusmestariratsu, jonka kanssa tällainen amatöörikin pääsee kokemaan vähän isompia pomppuja. Hyvin pian tämmöisten tuntien jälkeen rupean haaveilemaan Listran kanssa metrin luokista.

Ongelmia:
laukat ei tänään nousseet yhtä siististi kuin aiemmin
linjojen ja suoristusten kanssa pientä hutilointia

Parannusta:
alusta loppuun aika tasaisesti
ei kiihdytellyt esteiden jälkeen
laukat vaihtui aika hyvin
hämäryys ei enää haitannut omaa etäisyyssilmää
tokavika hyppy oli tosi hyvä!
129 cm onnistui ilman kamalia jännityksiä

Tuntikaverin äiti kuvasi meidän hyppyjä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora