sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kurssikisat open lellikkinä

Sunnuntain iltapäivätunti ei ollut tunti vaan rataharjoitus. Koko meidän porukka kerralla verkkaamaan. Me saatiin Hempan kanssa onneksi ensimmäinen lähtövuoro. Käytännössä muut siis tönöttivät suoritusten ajan nipussa aitojen ulkopuolella takapäädyssä.

Alkuverkka ei tälläkään kertaa tuntunut kovin hyvältä. Käynnissä ei päästy kunnolla eteen ilman jumitteluja. Tein vähän pohkeenväistöjäkin ja ne lähti yllättävän kelvosti. Ravissa pitkä sivu kohti tallin ovea oli kummallista kyräilyä ja poikitusta pois uralta. Ensin menin ympyröitä ja suunnanvaihtoja käynnissä ja ravissa. Laukat mentiin kaikki samaan suuntaan eli ympyröitä ja kunnolla eteen. Silti meinasi jäädä vähän hitaaksi.

Laukan jälkeen pyörittelin käynnissä vielä lisää eli taivuttelin serpentiiniä pituushalkaisijalla. Myös hidastuksia. Ravissa olin tekemässä temponmuutoksia kun kuulutettiin homma alkavaksi. Ravailin vielä hetken ja sain jäädä aitoihin yksin. Voltteja molempiin suuntiin. Pysähdyksiä. Laukkaympyrä. Vielä ennen lähtöä tein pysähdyksen. Ehkä olisin tarvinnut voltinkin alle mutta mentiin.

Nyt aloitettiin oikealta koska aamulla opin että vasempaan ei saada kaunista kulmaa vaan kaadutaan suorana töks töks. Keskilinjalle ok. Pysähdykseen ok mutta siinä liikkui ensin yksi jalka ja sitten toinenkin. Energia oli ihan hyvä mutta tahti kiihtyi ekalle kiemuralle ja taas Hemppa venkoili taivutusten vaihtamista vastaan. Keskiravi lähti vähän varovaisesti mutta muistin ratsastaa sen loppuun asti. Siirtyminen oli ainakin selkeä. Voltilla taivutin kunnolla mutta kaula meni jo liikaakin mutkalle. Toinen kiemura oli parempi. Lävistäjän käyntisiirtymä tuli ihan täsmällisesti alas ja kahden askeleen jälkeen rupesin pyytämään raville ja kolmannella taidettiin sitten jo päästä. Voltti vasemmalle meni taipuisammin, tosin tuntui vähän etumatalalta.

Käyntiin tuli taas ihan ok. Vähän pyysin eteen mutta yritin olla hätistelemättä liikaa. Energiaa olisi voinut olla hippusen enemmän. Pysähdys tuli pisteeseen ja Hemppa taas korjasi taakse vaikken tehnyt itse mitään. Annoin olla vaikka turpa vähän nousi. Käyntiin ok. Tuntui vähän löysältä ja rupesin valmistelemaan ravia ajoissa. Vähän hitaasti raviin. Laukka nousi Hempaksi ihan hyvin. Ympyrällä kaasuteltiin. Muistin silti että ai niin, lyhennä ohjia. Lävistäjällä linjautui uralle pari metriä ennen kirjainta. Ravisiirtymä tuli vähän pudottaen ja oli kulmaan asti jännittynyt. Siitä tasoittui. I:ssä tuli oikein napakka nosto ja spontaanisti taas kehuin ääneen "hyvä". Ehkä tunnistettavasti kulmiin ja ympyrällä taas aika reipasta menoa. Kulmaan kiinni ennen lävistäjää ja lävistäjällä Hemppa laukkasi taas yllättävän lyhyenä. Muistin istua taakse. Aktiivisuus riitti loppuun asti eikä käyntisiirtymään tullut juuri ravia. Pisteessä käyntiin. Huolellisesti keskilinjalle ja pisteeseen. Huh, se oli siinä!

Käyntisiirtymään olin erityisen tyytyväinen, sillä alaspäin siirtymät ovat olleet meille vaikeita. Alun raviosuuteen en ollut kovin tyytyväinen mutta eipähän tullut rikkoja. Miltään superhyvältä Hemppa ei tuntunut mutta suoritti aktiivisesti. Toki yhä oli ne megakannukset jalassa ja tällä kertaa oli esteraippakin mukana.

Odoteltiin vielä päädyssä muiden kolmen suorituksen ajan. Sitten hetki talutusta ja ratsu talliin. Nyt ei tullut edes pahasti hiki. Maneesissa taisi olla muutama aste pakkasen puolella kuten pihallakin.

Paperin nähdessäni meinasin taas tiputtaa silmät päästä. 67,600 %! Oli taas tuomari kiltillä päällä. Huonoin numero on alkutervehdyksen 6. Askeleesta taakse ei sen ryhmän pisteet pudonneet kuin kuusipuoleen. Laukasta käyntiin 7,5! Hah! Kommenteissa oli että hyvää tasaista työskentelyä ja laukassa takaosaa tulisi saada kantamaan vielä paremmin. Puhuttiin myös huomattavasta edistymisestä (tätä en itse huomaa). Lopulta 12 kurssilaisesta saatiin parhaat prosentit. Taas tunsin itseni open lellikiksi ja pisteet ansiottomiksi. Pitäisi katsoa video. Suurin osa meni KN:ää, yksi ryhmä EB:n ja pro-ponikuski A:10:n. Alun perin toiseksi vaihtoehdoksi mietittiin B:0:aa. Hempalla sekin saattaisi hyvänä päivänä sujua.

Palkintoja ei tällä kertaa saatu. Pakkanen ei toki vähentänyt jäätelöhimojani.

Ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora