torstai 17. marraskuuta 2016

Ponejaponeja

Olin sen verran innokas että tuppauduin vielä torstain ekalle koulutunnille viidenneksi. Ratsun sain valita vapaana olevista melko vapaasti. Wanesa pääsi hommiin eikä tullut tarpeetonta vapaata.

Alkuun Wane tuntui jäykältä takaa ja kummallisen haluttomalta etenemään. Pohdin että onko se kunnossa. Melko pitkään mentiin käyntiä enkä siinä osannut sanoa. Ravissa en huomannut mitään, joten päättelin että kunnossa on. Kannukset jäi Ressun jäljiltä jalkaan ja ponin velttouteen nähden ne oli ihan hyvät. Kyllä se siitä heräsi.

Alkutunnista mentiin harjoitusravia ja myöhemmin laukkaa aina kierros ympäri kaverin perään. Laukat ei nousseet ihan säpäkimmin eikä laukasta päästy lähellekään suoraan käyntiin vaikka yritin. Ei ollut säätöä vaan hidastusyrityksistä pudotti raville. Laukassa myös kääntyi ja taipui huonosti. Olikohan vasen kierros vielä vaikeampi? Lopulta laukattiin aika pitkä pätkä putkeen. Poni yritti välillä pudotella raviin mutta ripeästi päästiin aina takaisin laukkaan. Aika pitkään meni että kaikki 5 laukkasivat samaan aikaan.

Käynnissä rupesin saamaan ponia vähän otteeseen. Osasin tänään enemmän houkutella niin ei tullut pahoja vastaanvänkäilyjä. Oli enemmän kiinni oikeassa ohjassa ja pyöreys löytyi asettamalla oikealle, poni myötäsi. Sen jälkeen sai käännettyä asetuksen vasemmallekin mutta piti olla tarkkana ettei oikealle ohjalle jäänyt makoilua. Tuli kehuja että poni näyttää lyhyeltä.

Ravissa meno parani pikkuhiljaa. Välikäyntien jälkeenkin tehtiin vielä aika paljon laukkoja. Me oltaisiin kaivattu laukat paljon lyhyemmissä pätkissä. Nyt en oikein saanut otetta. Yritin taivuttaa mutta aika puolivillaiseksi jäi. Muutaman kerran vaihtoi itse laukan takaa.

Loppuravissa oli suht aktiivinen ja pitkille sivuille vähän spurttasin. Kulmiin taipui pääosin ihan ok mutta yhä vähän vänkäsi välillä vastaan. Ei ollut elastinen volteilla. Toivoin että saisin huomenna jatkaa Wanen kanssa.

Karsinassa poni hyökkäsi heti heinille vaikka olin muka varuillani. Pah!

Ongelmia:
alkuun tuntui kankealta
laukassa säätely ja taipuminen
rynni heinille suitset päässä

Parannusta:
käynti tasoittui aika hyväksi
ravissa oli paljon hyviä hetkiä
saatiin kehuja lyhyydestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora