maanantai 30. marraskuuta 2015

Pakko liikkua!

Kuuden tunnilla oli käynyt kato ja meidät yhdistettiin viiden tuntiin. Sain siis Pönän valmiiksi varustettuna paikalle. Päätin että tänään laitan ponin liikkumaan ja yritän tosissani taivutella sitä ettei jälkikäteen tarvi harmitella yrityksen puutteesta.

Ratsukoita oli 6 ja satoi yhä. Olin jo paikoin läpimärkä muttei onneksi ollut kylmä.

Alkuverkassa Pönä oli vielä suht reipas. Sitten sain sen taas jotenkin hyytymään. Volttailtiin ja tultiin lävistäjiä. Laukattiinkin aika paljon. Pönä ei päässyt tänään löysäilemään. En jättänyt vaihtoehtoja. Pakko edetä. Yritin muistaa kehua kun tamma reagoi eteen. Jalasta huonommin, raipasta paremmin. Laukat nousi myötäisinä. Volteilla yritin taivuttaa huolella mutta välillä ulkolapa pullahteli.

Tultiin kummassakin kierroksessa myös kahdeksikkoa lävistäjien kanssa. Toinen puoli ravia, toinen laukkaa. Tätä ennen hidasta ja isoa ravia. Itselläni meni aina hetki sisäistää tehtävät.

Lopuksi laukattiin uraa pitkin ja tehtiin voltteja. Eteni kyllä mutta yritti maata käsillä ja venyä pitkäksi. Yritin sinnikkäästi pitää ohjat lyhyinä. En huomannut suurempia puolieroja. Yhä vaan tuntui siltä että jos lakkaan ratsastamasta niin ratsu hyytyy samantien.

Loppuun pyöriteltiin ravia vielä voltilla hyväksi. Siinähän sai pyöritellä. Ja pyytää eteen. Ei ollut mitään kevyttä puuhaa kun ratsu ei halunnut taipua eikä juuri liikkuakaan. Rupesi lopuksi vielä nykimään ohjia. Välikäyntejä kun ei pidetty.

Open silmään menomme taisi tänään näyttää ihan asialliselta. Hyvältä se ei tänäänkään tuntunut mutta nyt ainakin yritin kaikkeni. Ehkä tässä sitten herkkyys vähän kärsi mutta tulipahan patisteltua. Muistelen vaan ekaa kertaa Pönän kyydissä kun se oli lopuksi niin makea. Samoin estetunneilla on ollut ihanan virtaisa. Semmoista Pönää olisi paljon kivempi ratsastaa.

Ongelmia:
tamman oma eteenpäinpyrkimys
taipuminen

Parannusta:
liikkui kun käski
laukat nousi oikein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora