torstai 12. marraskuuta 2015

Lisää ponihyppyjä

Torstaina odotin saavani vihdoin Lidan. Pieleen meni ja jatkoin Jadella. Taas ponitunti. Keli oli muutaman asteen plussalla ja kenttä oli aavistuksen märkä. Ei onneksi koppura vaikka yöllä oli taas käynyt pakkasella. Tamma piti käydä hakemassa tarhasta eikä tullut huhuilemalla portille. En ollut ihan ajoissa selässä.

Alkuverkassa poni oli tänään vähän hidas. Itselläni oli ongelmia pitää ohjastuntuma vakaana. Vaan laukassa Jade sitten säikkyi ja spurttaili. Useampaan otteeseen. Ainakin liikkui eteen.

Kun aurinko laski vähän ennen neljää ei oltu otettu vielä yhtään hyppyä. Esteet oli aika lailla viime viikon paikoilla. Alkuun hypättiin keskilinjan okseri kahdesti kummastakin suunnasta ja vaihdot hakien. Linja saatiin lopulta tosi hyväksi myös esteen jälkeen. Välillä oikea laukka vaihtui vasta myöhemmin.

Sitten hypättiin suhteutetut linjat, meille 6 ja 7 laukkaa. Kivan tasaista. Esteetkin turvallisen pieniä. Ehkä 60+ cm. Osasin odottaa hyppyjä ja olla pystyssä.

Radassa oli 7 hyppyä eli kaikki esteet kertaalleen. Pidempi linja, yksittäinen pysty, lyhyempi linja, trippeli ja keskellä oleva okseri. Ekalla kierroksella kaikki muu meni tosi hyvin paitsi vikalle tultiin ihan juureen ja kolahti. Pysyi kuitenkin pystyssä ja saatiin se sakkona heti uudestaan. Sitten meni siististi. Ajattelin että tähän olisi hyvä lopettaa hypyt.

Toisella kierroksella vauhti vähän hyytyi. Poni rupesi hidastamaan kohti esteitä. Liekö hämäryys tai uupumus vaikuttaneet? Sain ratsastettua eteen ja korjattua. Yhä selvittiin muttei niin siististi ja tasaisesti kuin eka kierros. Ei huono tämäkään.

Rupesi satamaan vettä ja oli sangen hämärää. Tultiin vielä trippeliä. Alkuun 6 laukan linja. Nyt en saanut ponia kunnolla hereille ja ekalle tultiin vähän hitaasti. Välissä ei lähtenyt kunnolla liikkeelle ja tyssättiin kakkoselle. Ei muuta kuin alusta ja paremmalla energialla. Nyt päästiin linja yli. Trippeli oli noussut 85 senttiin ja otettiin sillekin yksi vauhdin hiipuma esteen eteen. Taas poni liikkeelle ja yli. Hypättiin se kolmesti putkeen ennen kuin tamman moottori syttyi ja imi itse eteen. Mutta kiellot ei jännittäneet yhtään. Pysyin selässä tattina.

Ope kysyi halutaanko jäädä pihalle vai mennä sisään. Tuntia oli vielä kolmannes jäljellä. Minäkin kaipasin sisään, joten sinne mentiin. Haaveilin kouluratsastuksesta mutta tultiinkin puomeja lävistäjillä. Kaksi lävistäjää ja lähtökulmiin voltit. 2 puomia keskellä kummallakin lävistäjällä.

Jaden moottori hyytyi täysin. Raippaamalla vain pukitti. Ravi oli aikamoista hyytymistä mutta saatiin esitettyä keskellä käyntisiirtymät ja lähdettyä takaisin raviin. Laukka ei sitten meinannut nousta millään. Käytin pohjetta, kannusta ja raippasin ja poni pukitteli ihan isosti. Vauhtia ei silti löytynyt.  Kertaalleen jopa vähän horjahdin pukista.

Keskelle tuli pystyt. Kiellettiin kerran vai kaksi ihan vain siksi ettei liikuttu eteen. Jos mentiin yli, väliin tuli ylimääräinen askel. Vasta kun ope sanoi että käytä raippa kaulalle niin tuli haluttu reaktio ja kaasu löytyi. Sitten olikin taas kivaa ja helppoa. Olisipa tuon tajunnut aiemmin. Loppuraveissa viipotti hyvin menemään.

Ongelmia:
muutamat kiellot
vauhti kuoli maneesiin

Parannusta:
85 cm trippeli yli
ei jännittänyt missään vaiheessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora