lauantai 14. marraskuuta 2015

Hemppa puomitreeneissä

Lauantai jatkui Hempan kanssa puomitunnilla. Aikataulu oli tiivis mutta Kaisa onneksi auttoi varustuksessa. Keli oli märkä ja mentiin kentälle. Muutto maneesin huomaan on vasta huomenna. Lämmintä oli pari astetta. Kenttä oli tosi hyvässä kunnossa. 4 ratsukkoa.

Alkuverkka tehtiin melko pitkillä ratsuilla. Hemppa eteni ravissa kivasti. Laukat nousi helposti ja säätelyvaraa oli hyvin. Tultiin 3 puomin linjaa ravissa ja laukassa pituushalkaisijalla. Laukkaa piti lyhentää että mahduttiin väleihin. Mutta säätyihän se kun muisti säätää.

Sitten tultiin kahta kavalettia ympyrän kaarella. Viittä ja neljää laukkaa siinä missä muutkin. Vasen kierros meni tosi helposti. Oikeassa sähelsin alkuun ja tuli liian isoa tai pientä kaarta tai liikaa muutosta tempoon. 4,5 kun piti tulla 5 ja 5 kun piti tulla 4. Vaan onneksi vaadittiin kunnes onnistuttiin.

Sitten tultiin vuorotellen rata. Ravipuomit, oikealle ja laukka, kaarevat kavaletit ensin 5, sitten 4 laukalla, pystyllä suunnan- ja laukanvaihto. Toisesta suunnasta 5 ja 4 laukkaa, suunnanvaihto pystylle ja puomit laukassa.

Meillä jäi laukat vaihtumatta eikä osuttu puomeille laukassa ekalla yrityksellä. Onneksi käskytettiin taas sakkokerta heti perään ja kun lyhensin ja askel osui niin siististi yli.

Lopuksi tultiin vielä pystyä (60 cm) kahdeksikolla hakien vaihdot. 4 hyppyä ja jokaisella vaihtui laukka! Vau! Vähän saattoi karata pitkäksi mutta olin tyytyväinen vaihdoista.

Loppuraveissa ohje oli taas ratsastaa pitkälle kaulalle tms. Nyt vasta rupesin vaatimaan kunnolla. Taipumista sisäpohkeen ympäri ja kunnolla astumista takasilla. Oli aika makean tuntunen vaikkei edes yritetty lyhentää ja meni pitkänä mutta tasaisen pyöreänä.

On se Hemppa vaan niin ihana! Ope sanoi että se sopii mulle. Tallissa oli kiltti hoitaa myös tunnin jälkeen.

Ongelmia:
kuski ei aina osannut säätää sopivasti

Parannusta:
laukka säätyi hyvin
kahdeksikolla tuli vaihdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora