torstai 5. marraskuuta 2015

Welsh-esteitä

Torstaina pelkäsin etukäteen kentän kuntoa. Yöllä oli taas pakkasta. Onneksi ehti sulaa tarpeeksi että päästiin ulos. Kelinä oli aurinkoinen +6°C.

Ratsuvalinnat oli tänään astetta eksoottisempia. Kolmella neljästä oli ponipäivä ja mulle osui Jade. Hoitaessa oli tosi kiltisti.

Ratsailla alku meni hyvin mutta poni rupesi jäkittämään jo käynnissä. Ravissa joko juoksi alta tai hidasteli. Laukassa tuntui säikyltä ja otti spurtteja. Ainakin eteni.

Päivän tehtävänä oli siirtymiä. Pysähdyksiä ja peruutuksia. Niistä ensin muistaakseni raville, sitten laukkaan. Välillä peruutti hyvin, toisinaan meinasi juurtua aloilleen. Peruutukset ei olleet kovin rentoja eikä oma mielentilakaan saanut ponia rentoutumaan. Laukat taisi nousta aina myötäisinä. Välillä poni jumitti nostoissa. Jade on helppo vaihtamaan laukkoja mutta silti ensimmäisellä yrityksellä sain sen pudottamaan raville. Toisella vaihtoi.

Esteitäkin tultiin siirtymien avittamana. Linjalle, peruutus, hyppy ja peruutus vielä esteen jälkeenkin. Esteet oli 60 cm tuntumassa mutten silti luottanut yhtään että Jade hyppää. Huonoina päivinä ei mene edes pikkuesteitä. Enpähän etukenottanut. Vain yksi ennen ponia hyppy koko tunnin aikana. Mulle hyvä saavutus.

Vähitellen vähennettiin pysähdyksiä ja peruutuksia ja tultiin muutamat kääntötehtävät. Laukat taisi vaihtua ihan hyvin ja vauhtiakin riitti. Kaarteissa piti säilyttää sama laukka. Jossain välissä pudotettiin kertaalleen.

Lopputuntia kohti hämärtyi ja Jade rupesi hakemaan ponnistuspaikkoja juuresta. Vähän sain puututtua asiaan ja parannettua.

Loppuverkoissa yritti kipittää mutta otin ensin takaisin käyntiin, sitten malttoi ravata asiallisesti. Ei venyttänyt kovin alas.

Lähtiessä oli pimeää ja painui pakkaselle. Aurinko laski klo 16.12.

Ongelmia:
peruutukset ei kovin rentoja
yksi pudotus
yksi ennen ponia hyppy
ponnistuspaikat lopussa juureen

Parannusta:
ei kieltoja
myötälaukat löytyi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora