maanantai 16. marraskuuta 2015

300. kerta ratsailla tälle vuodelle, tehokas suokkikoulutunti

Maanantain jälkimmäinen tunti oli esteopen pitämä koulutunti. Kolmas kuski ei tullut paikalle, joten tunnilla oli vain kaksi suokkia kuskeineen. Mulla Sokeri (joka oli oikein kiltisti tallissa). Alkutunnista satoi, joten aika märäksi siinä tuli. Tosin heti kun ruvettiin hommiin niin sadetta ei enää huomannut. Alkuun vähän jumpattiin pitkästä aikaa. Sormia kohti varpaita.

Tunnin kuviot ei olleet kovin monimutkaiset. Toiselle pitkälle sivulle loiva kiemura. Muihin kulmiin voltit. Tehtävät vähän muuttui tunnin edetessä. Kovin helpolla meitä ei päästetty. Kiemuran sisään lisättiin voltti. Tätä mentiin kumpaankin suuntaan ja pikkuhiljaa Sokerikin rupesi vetreytymään. Välillä yhä kaatui kulmissa sisään ja jyrättiin muutama kulmatötsä nurin. Mutta volteilla rupesi myötäämään. Liikkui kivan reippaasti itse eteen eikä pöljäillyt mitään.

Sitten tehtävään lisättiin laukka pitkälle sivulle ja siihen 12 metrin voltti. Myöhemmin laukkaa jatkettiin vielä lyhytkin sivu. Sokeri nosti laukat tosi näppärästi eikä mennyt kovin pitkänä. Laukkavoltilla oli kyllä hankala taivuttaa mutta siitäkin tuli kelvollista.

Kiemuran kohdalle vaihdettiin raviväistöt. Vaihdoin raipan ulkokäteen, sillä kummassakin kierroksessa ensimmäinen väistö oli vaikeampi. Väistöistäkin tuli lopulta kehuja. Ensimmäiseen kierrokseen rupesin olemaan aika puhki kun vaan ravattiin ja laukattiin. Seuraavaksi olisi ruvennut ratsastus kärsimään. Anoin välikäyntejä ja lopulta sellaiset saatiin. Uskon että Sokerikin oli mielissään kun sai venyttää. Mutta ihanaa piiskausta meille! En tykkää jos aina on liian kevyttä.

Toiseen suuntaan tultiin laukan jälkeinen sivu käynnissä. Yllättävän nätisti tamma tuli laukasta käyntiin. Eikä siihen tarvinnut voimaa. Toki väliin tuli muutama raviaskel mutta keskimäärin vähemmän kuin mitä esitän KN:n lopussa. Suokilla, vau! Väistöt kulki aika asiallisesti vaikken selkään mitään ihmeitä tuntenut. Ope tykkäsi.

Loppuverkassa en taas itse osannut sanoa koska tamma on hyvä. Kyllä meiltä sitten vähän vaadittiinkin ja Sokeri rupesi tasoittumaan. Välillä yhä nyökkäsi turhan matalaksi ja sieltä piti nostella. Käynnissä lopulta tasottui useammaksi askeleeksi ihan luotiviivalle ja polki alleen, siitä oli hyvä palkita pitkillä ohjilla.

Opelta tuli kerrankin kehuja. Sokeri oli kuulemma näyttänyt tosi hyvältä. Itse jos viilailisin lisää niin se olisi voinut taipua vielä paremmin ja pyöristyä laukassakin. Mutta ei se missään tapauksessa ollut huono. Minähän tykkään siitä! Kommentteja mulle tunnin aikana tuli että kädet pitäisi kantaa paremmin (tms.) ja kantapäät pitää alhaalla. Hyvin asiallista.

Sokerin kanssa jalkojen huuhtelu ei ollut mikään ongelma. Mukisematta tamma lähti heiniltään ja seisoi narun päässä aloillaan kun huuhdoin pahimmat hiekat pois.

Ongelmia:
kädet laskee reisille ja kantapäät nousee
ei myödännyt laukassa

Parannusta:
eteni
rupesi taipumaan lopuksi
ravi ja käynti aika mukavia
väisti hyvin
tykkäsin että kuskeja hiillostettiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora