perjantai 13. marraskuuta 2015

Jälleen kerran vararatsu kisatreenissä

Perjantaina kuulin että Niilolla oli ollut ähky. Sunnuntain kisasuunnitelmat meni siis uusiksi. Arvasin oikein että korvaavaksi ratsuksi suositellaan Cunamia. Sen myös sain ja heti alkuun kommentin että A-merkin kouluohjelma on noin nuorelle liian vaikea. Liikaa piiperrystä.

Oltiin maneesissa 6 ratsukon voimin. Pihalla oli niukasti plussalla, sisällä hieman enemmän.

Heti kun otin ohjat käteen niin ruuna pyöristyi epäilyttävän helposti. Ravi oli letkeää ja tahdikasta. Tosin pitkillä sivuilla kiemurreltiin aavistuksen. Vasta kun ruuna rupesi väsähtämään niin ravi hyytyi ja halusi kulkea pidempänä. Sitten ohjat rupesi valumaan pidemmiksi. Nyt hepalle oli vaihdettu remonttiturpis, ope sanoi että sen mielestä on sillä parempi ratsastaa. Ei niin sitkeä.

Koko tunniksi alkuverkkojen jälkeen jakauduttiin eri päätyihin maneesia. Me takapäätyyn. Tänään koin taas olevani lellikkiasemassa, sillä tehtiin KN:ään pohjautuvia tehtäviä. Se kun meillä olisi sunnuntaina tarkoitus mennä. Ravissa tehtiin toiselle pitkälle sivulle loiva kiemura, toiselle voltti. Käyntisiirtymät 3 - 5 askelta kun ylitettiin pituushalkaisija.

Alkuun meni kivasti, voltin pyöreyttä piti vähän tarkkailla. Ruuna olisi voinut taipua vieläkin paremmin omasta mielestäni. Samoin kiemuralla en vieläkään osaa viilausta taivutusten kanssa. Ope rupesi pyytämään energisempää ravia. Tätä mentiin tovi kumpaankin suuntaan. Yhä ruuna oli perushelppo ja ihmettelin miten harjoitusravissa istuminen ei ollutkaan superrankkaa.

Vasen laukka nostettiin C:stä. Cunami vähän ennakoi ja tarjosi helposti oikeaa. Kun rupesin nostamaan ennen kuin hepo ehti tarjota mitään niin päästiin vasempaan. Tällaisenaan ongelma ei ainakaan radalla esiinny koska kavereista ei oteta mallia. Pääty-ympyrä ja juuri ennen kulmaa raviin. Kulma ei yllättäen ollut ihan tasapainoinen muttei kovin pahakaan. Oikeaan kierrokseen ei ehditty tehdä kuviota vaan ratsastettiin vaan uraa pitkin. Ope taisi olla hyvällä tuulella, sillä paljon tuli myös hyvä-kommentteja.

Lopuksi sanoi että ratsastin hyvin, kehtaa kyllä lähteä kisoihin. Jee! Tykkäsi siitä että olin ratsastanut eteen.

Ongelmia:
jalat nousee
oikea käsi lepattaa sivulla
ravi ei pysynyt ihan tarpeeksi energisenä
tarjosi oikeaa laukkaa vasemman sijasta

Parannusta:
liikkui aika kivasti
ei vyörynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora